Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » MK noteikumi, kas atvieglos dokumentu un arhīvu pārvaldību
Izdrukāt

MK noteikumi, kas atvieglos dokumentu un arhīvu pārvaldību

13.11.2012

Valdības sēdē izskatīja vairākus Kultūras ministrijas iesniegtos Ministru kabineta noteikumu projektus, kas regulē dokumentu un arhīvu pārvaldību. Jaunie noteikumi attiecas uz Latvijas Nacionālā arhīva darba organizāciju. Tāpat pieņemtie noteikumi sakārtos un atvieglos valsts pārvaldes iestāžu darbu ar dokumentiem. Tie arī noteiks kārtību, kādā juridiskās personas tās likvidācijas gadījumā vai fiziskās personas, kuras veic profesionālo darbību, tās pārtraukšanas gadījumā privātos dokumentus ar arhīvisku vērtību nodod Latvijas Nacionālajā arhīvā.

Noteikumu ieviešanai 2013. gadā Latvijas Nacionālajā arhīvā (LNA) plāno institūcijās organizēt plašu apmācības darbu.

MK noteikumi „Kārtība, kādā nodod dokumentus pastāvīgā valsts glabāšanā Latvijas Nacionālajā arhīvā” nosaka kārtību, kādā institūcijas nodod dokumentus (tostarp informācijas sistēmas un datu bāzes) un uzziņu sistēmu pastāvīgā valsts glabāšanā LNA.

Noteikumi ietver arī kārtību, kādā juridiskās personas likvidācijas vai fiziskās personas, kuras veic profesionālo darbību, tās pārtraukšanas gadījumā privātos dokumentus ar arhīvisku vērtību nodod LNA.

Savukārt „Latvijas Nacionālā arhīva darbības noteikumi” reglamentēs LNA pieejamības kārtību, kā arī līdz šim ārējos normatīvajos aktos nereglamentētās LNA darbības iekšējās procedūras: dokumentu nodošanu un pieņemšanu glabāšanā, uzskaiti, aprakstīšanu un pieejamību, kā arī dokumentu saglabāšanas tehniskās prasības ciktāl to nereglamentē citi normatīvie akti.

Arhīvu likuma 14. pants nosaka, ka nacionālajā dokumentārajā mantojumā ietilpst publiskie dokumenti, kuriem ir arhīviskā vērtība, un privātpersonu arhīviski vērtīgie dokumenti, par kuru iekļaušanu nacionālajā dokumentārajā mantojumā dokumentu īpašnieks ar LNA ir noslēdzis līgumu.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Sestdiena
2024. g. 20. aprīlis
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602