Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » Par prasībām komersantu un zemnieku saimniecību maršruta kontroles sistēmām
Izdrukāt

Par prasībām komersantu un zemnieku saimniecību maršruta kontroles sistēmām

16.07.2012

Valsts sekretāru sanāksmē tika izsludināti Ministra kabineta  noteikumi par prasībām maršruta kontroles sistēmām.

Noteikumi nosaka, kādus datus fiksē un ieraksta maršruta kontroles sistēmas, lai komersants vai zemnieku saimniecība, veicot savas saimnieciskās darbības uzskaiti, saņemtu atbrīvojumu no uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa maksāšanas.

Noteikumu projekts nosaka, ka tikai maršruta kontroles sistēmu tirgotāji vai maršruta kontroles sistēmu nodrošinātāji drīkst uzstādīt, labot vai nomainīt maršruta kontroles sistēmas.

Lai uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa vajadzībām izmantotu kvalitatīvas maršruta kontroles sistēmas, kas nodrošinātu maksimāli precīzu datu fiksēšanu, noteikumu projekts nosaka, kādās valstīs ražotās sistēmas ir atļauts uzstādīt transportlīdzekļiem.

Lai nepieļautu iespēju manipulēt ar maršruta kontroles sistēmas datiem, tirgotājiem vai sistēmu nodrošinātājiem darba pieņemšanas-nodošanas aktā būs jāfiksē maršruta kontroles sistēmas sērijas numurs un ražotājs, kā arī konkrētais transportlīdzeklis, kurā tā ir uzstādīta.

Valsts ieņēmumu dienesta datu salīdzināšanas vajadzībām komersants vai zemnieku saimniecība varēs izmantot tikai Latvijas Republikā reģistrētu pakalpojumu sniedzēju sniegtos pakalpojumus, kas nodrošina maršruta kontroles sistēmu darbību.

Noteikumu projekts nosaka arī to, cik ilgā laikā komersantam un zemnieku saimniecībai ir jāvēršas pie maršruta kontroles sistēmu tirgotāja vai darbības nodrošinātāja pēc tehniskas palīdzības maršruta kontroles sistēmas darbības problēmu gadījumā.

Tāpat tirgotājam vai sistēmu darbības nodrošinātājam būs jāizsniedz komersantam un zemnieku saimniecībai apliecinājumu par laiku, kad tie ir snieguši tehnisku palīdzību maršruta kontroles sistēmas bojājumu gadījumā.

Lai tiktu nodrošināta nepārtraukta datu ieguve, maršruta kontroles sistēmai būs jābūt pastāvīgi pieslēgtai pie transportlīdzekļa nepārtraukta barošanas sprieguma, kā arī komersantam un zemnieku saimniecībai būs jāveic brauciena maršruta datu uzskaite par laiku, kad maršruta kontroles sistēma nedarbojas vai darbojas kļūdaini.


Atstāt savu komentāru

luc66 18.07.2012 17:31

14.pants. Atbrīvojumi no uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa maksāšanas

(1) Uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokli nemaksā:

1) par operatīvajiem transportlīdzekļiem;

2) par vieglajiem taksometriem;

3) par transportlīdzekļu ražotāja pilnvarotas personas īpašumā vai turējumā esošiem transportlīdzekļiem, kuri tiek izmantoti kā demonstrācijas transportlīdzekļi un kurus komersants deklarējis reģistrā;

4) ja komersantam vieglo transportlīdzekļu iznomāšanas pakalpojumi vai vieglo transportlīdzekļu iznomāšanas pakalpojumi kopā ar vieglo transportlīdzekļu tirdzniecību veido ne mazāk kā 90 procentus no kopējā apgrozījuma, par viņa īpašumā vai turējumā esošiem īstermiņa (līdz vienam gadam) iznomāšanai paredzētiem transportlīdzekļiem, kurus komersants deklarējis reģistrā;

5) par transportlīdzekļiem, kurus komersants vai zemnieku saimniecība izmanto tikai un vienīgi savas saimnieciskās darbības vajadzībām un deklarējusi reģistrā;

6) komersants vai zemnieku saimniecība, ja komersants vai zemnieku saimniecība apstrādā īpašumā, pastāvīgā lietošanā vai nomā esošu lauksaimniecībā izmantojamo zemi un kārtējā gada 1.janvārī ir apstiprināta vienotā platību maksājuma saņemšanai Lauku atbalsta dienestā, ievērojot šādus nosacījumus:

a) ja šā komersanta vai zemnieku saimniecības īpašumā vai turējumā ir reģistrēts viens vieglais transportlīdzeklis, nodokli par to nemaksā, ja komersanta vai zemnieku saimniecības ieņēmumi no lauksaimnieciskās ražošanas pēdējā iesniegtajā uzņēmuma gada pārskatā vai pēdējā iesniegtajā gada ienākumu deklarācijā ir vismaz 3000 latu (neieskaitot saņemto valsts un Eiropas Savienības atbalstu lauksaimniecībai un lauku attīstībai),

lara88 18.07.2012 16:49

Полнстью согласна с предыдщим мнением. Особенно оскрбляет то, что Мурниец и иже с ними, на министерских авто и за министермкий бензин лихо разъезжают из загородных домов до работы и обратно, + детей в/из школы ежедневно.

darson1974 18.07.2012 13:47

Когда читаешьтакие правила, создается впечатление, что правительству нефиг делать, как только следить за маршрутами комерсантов и , особенно, крестьян Куда эти ездят к какой корове или за какой свиньёй, не дай бог не по нужному маршруту. МЫ их освободили от налога в 360лат. Какая льгота! А вот каким маршрутом ездят эти "дарители" за счет "одариемых"? Позор!

Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Trešdiena
2024. g. 24. aprīlis
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602