Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » Izmaiņas akcīzes preču aprites kārtībā
Izdrukāt

Izmaiņas akcīzes preču aprites kārtībā

28.02.2012

Valsts ieņēmumu dienests informē, ka 2012.gada 15.februārī stājušies spēkā grozījumi Ministru kabineta noteikumos Nr.662 „Akcīzes preču aprites kārtība”. Izmaiņas noteikumos veicinās administratīvā sloga samazināšanu, kā arī uzlabos komercdarbības vidi.

Grozījumi Ministru kabineta noteikumos Nr.662 „ Akcīzes preču aprites kārtība” paredz, ka:

1.  Ar 2012.gada 15.februāri lēmumu saistībā ar speciālo atļauju (licenču), izsniegšanu, pārreģistrēšanu un anulēšanu, atļauju darbībām pēc licences anulēšanas, akcīzes preču veida vai darbības veida anulēšanas, pieņems VID amatpersona, nevis kā līdz šim – VID licencēšanas komisija.

2.  Saņemot speciālo atļauju (licenci) apstiprināta noliktavas turētāja darbībai, komersantiem, kuri veiks alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu ražošanu, darbības veidu – alkoholisko dzērienu ražošana vai tabakas izstrādājumu ražošana -  licencē iekļauj, ja pieteiktā darbības vieta ir aprīkota ar tehnoloģiskajām iekārtām, kas ļauj veikt ražošanas procesu, un komersants to rakstiski apliecina.

3.  Lai izvairītos no iespējas, ka komersants, kuram nav akcīzes nodokļa nodrošinājuma apliecības vai akcīzes nodokļa nodrošinājums nav pietiekams, veic darbības ar akcīzes precēm, kuras atrodas atliktajā akcīzes nodokļa maksāšanas režīmā, ietverta norma, kas paredz apturēt speciālās atļaujas (licences) vai speciālajā atļaujā (licencē) norādīto darbību ar attiecīgo akcīzes preču veidu uz laiku līdz 90 dienām.

4.  Komersantam, kam anulēta speciālā atļauja (licence) vai tajā norādītais ieraksts par konkrētu akcīzes preču veidu vai darbību ar akcīzes preču veidu, jāveic attiecīgo akcīzes preču atlikumu inventarizācija pēc stāvokļa speciālās atļaujas (licences) anulēšanas dienā un turpmāk tam nav jādeklarē 10 dienu laikā minētie atlikumi VID.  Savukārt komersantam, kurš saņēmis speciālo atļauju (licenci) darbībai ar alkoholiskajiem dzērieniem, tabakas izstrādājumiem vai degvielu (izņemot speciālo atļauju (licenci) reģistrēta nosūtītāja darbībai, alkoholisko dzērienu, alus vai tabakas izstrādājumu mazumtirdzniecībai), iesniedzot pārskatu par akcīzes preču apriti pēdējā darbības mēnesī, tajā jānorāda inventarizācijā fiksētie akcīzes preču atlikumi.

5.  Precizētas normas, kas nosaka plūsmas metodes izmantošanu degvielas izsniegšanas procesā, nosakot, ka dīzeļdegvielai, tā aizstājējproduktiem un komponentiem un benzīnam, tā aizstājējproduktiem un komponentiem ir atļauts pievienot attiecīgi biodīzeļdegvielu vai etilspirtu atbilstoši normatīvajiem aktiem, kas reglamentē attiecīgi dīzeļdegvielas, benzīna un biodegvielas atbilstības novērtēšanu.

6.  Komersants, kas saņēmis speciālo atļauju (licenci) alus mazumtirdzniecībai, ir tiesīgs realizēt alu izlejamā veidā promnešanai patērētāja iepakojumā, ja speciālajā atļaujā (licencē) deklarētajā darbības vietā ir atļauta alus realizācija promnešanai. Komersants, kas saņēmis speciālo atļauju (licenci) alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecībai, ir tiesīgs realizēt alu, vīnu un raudzētos dzērienus izlejamā veidā promnešanai patērētāja iepakojumā, ja speciālajā atļaujā (licencē) deklarētajā darbības vietā ir atļauta alkoholisko dzērienu realizācija promnešanai.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Piektdiena
2024. g. 29. marts
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602