Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » Radīsies iespēja akcionāriem saņemt pilnīgu informāciju par darījumu, kurš satur interešu konfliktu
Izdrukāt

Radīsies iespēja akcionāriem saņemt pilnīgu informāciju par darījumu, kurš satur interešu konfliktu

15.02.2012

Ministru kabinets skatīs grozījumus Gada pārskatu likumā, kas paredz pienākumu komercsabiedrībai, kuras pārvedami vērtspapīri (akcijas, obligācijas, parādzīmes u.c.) ir iekļauti Eiropas Savienības dalībvalstu regulētajā tirgū, sniegt finanšu pārskata pielikumā informāciju, ja par darījumiem starp sabiedrību un tās valdes vai padomes locekli ir saņemts iekšējās revīzijas revidenta atzinums.

Mērķis ir paredzēt iespēju biržā kotētām akciju sabiedrībām laicīgi pārliecināties par darījumu, kas satur interešu konfliktu, caurskatāmību un tādējādi veicināt uzņēmējdarbībai un investīcijām labvēlīgu vidi Latvijā.

Komercsabiedrības iekšējās revīzijas revidenta atzinums par darījuma, kas satur interešu konfliktu, atbilstību biržā kotētas akciju sabiedrības interesēm (kas sagatavots pirms šī  darījuma slēgšanas) atvieglotu akcionāru iespējas izvērtēt valdes noslēgto darījumu atbilstību šīs akciju sabiedrības interesēm un nepieciešamības gadījumā izmantot tiesības prasīt individuālu atbildību no uzņēmuma vadītāja vai valdes, ja konkrēta darījuma rezultātā uzņēmumam ir radušies zaudējumi.

Šādā veidā tiktu nodrošināta iespēja akcionāriem saņemt pilnīgu informāciju par darījumu, kurš satur interešu konfliktu, un tā ietekmi uz sabiedrību. Informācija par darījumu, kurš satur interešu konfliktu, var būt būtiska ne tikai akcionāriem, bet arī padomei kā sabiedrības  institūcijai, kuras pienākums ir uzraudzīt valdes darbību, un pārējiem valdes locekļiem, kuriem ir jālemj par attiecīgā darījuma noslēgšanu.

Vienlaikus MK tiks skatīti grozījumi Finanšu instrumentu tirgus likumā, kas paredz, ja emitents ir pieprasījis veikt iekšējo revīziju par darījumu starp emitentu un tā valdes vai padomes locekli, tad šāds darījums ir būtisks notikums, par kuru informācija izplatāma nekavējoties, nodrošinot iespēju sabiedrības akcionāriem saņemt pilnīgu informāciju par darījumu, kurš satur interešu konfliktu, un tā ietekmi uz sabiedrību.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Piektdiena
2024. g. 19. aprīlis
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602