Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » Stingrāki sodi par pretlikumīgu iejaukšanos kases aparātu un kases sistēmu programmatūrās
Izdrukāt

Stingrāki sodi par pretlikumīgu iejaukšanos kases aparātu un kases sistēmu programmatūrās

12.01.2012

Ministru kabinets apstiprināja Finanšu ministrijas sagatavotos grozījumus Latvijas Administratīvo pārkāpuma kodeksā ar mērķi novērst Latvijā pastāvošo situāciju attiecībā uz pretlikumīgu iejaukšanos kases aparātu un kases sistēmu programmatūrās, mērķtiecīgi slēpjot vai samazinot ar nodokli apliekamos ienākumus.

Grozījumi paredz pastiprināt atbildību par pārkāpumiem kases aparātu un kases sistēmu jomā atbilstoši izdarītā pārkāpuma smagumam, nosakot lielāku administratīvā pamatsoda – naudas soda - apmēru, kā arī paredzot administratīvo papildsodu - administratīvā pārkāpuma izdarīšanas rīka konfiskāciju.

Valsts ieņēmumu dienests ir konstatējis gadījumus, kad darbinieki veic krāpnieciskas darbības – labo vai dzēš kases aparāta fiskālajā atmiņā vai elektroniskajā kontrollentē esošo informāciju.

Tādējādi netiek pilnā apmērā samaksāts pievienotās vērtības nodoklis, uzņēmuma ienākuma nodoklis un rodas situācija, kad faktiski nav nosakāms arī pamatparāda summas apjoms, no kura vajadzētu iekasēt arī nokavējuma naudu.
Grozījumi paredz par nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu lietošanas kārtības neievērošanu un lietotāju pienākumu nepildīšanu vienotu soda apmēru - fiziskām un juridiskām personām no simts līdz pieciem simtiem latu.

Attiecīgi paredzēts palielināt atbildību par nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu neuzstādīšanu un neizmantošanu, nosakot par nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu neuzstādīšanu un neizmantošanu naudas sodu fiziskām personām no simts līdz pieciem simtiem latu, bet juridiskām personām – no simts līdz tūkstotim latu.

Par nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu neuzstādīšanu un neizmantošanu kases un norēķinu operāciju veikšanai valūtas maiņas punktos paredzēts naudas sods fiziskām personām no simts līdz sešiem simtiem latu, bet juridiskām personām – no tūkstoša līdz vienam tūkstotim pieciem simtiem latu.

Tāpat likums pants tiek papildināts ar jaunu daļu, kas paredz par kases aparāta, kases sistēmas, specializētās ierīces un iekārtas lietošanu, ja ir mainīta tās konstrukcija vai programma, ar ko tādējādi radīta iespēja slēpt vai samazināt ar nodokļiem un nodevām apliekamo objektu, piemērot naudas sodu fiziskajām personām no viena simta piecdesmit līdz tūkstotim latu, bet juridiskajām personām – no trīs simtiem  līdz trīs tūkstošiem latu, konfiscējot pārkāpuma izdarīšanas rīkus vai bez konfiskācijas.

Grozījumus likumā vēl skatīs un par tiem lems Saeima.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Ceturtdiena
2024. g. 25. aprīlis
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602