Bezakcīzes dīzeļdegvielas apjoms lauksaimniekiem 2011./2012. gadā - www.d-k.lv


Valdība apstiprināja Zemkopības ministrijas izstrādātos grozījumus Ministru kabineta 2011. gada 3. maija noteikumos Nr.344 „Kārtība, kādā no akcīzes nodokļa atbrīvo dīzeļdegvielu (gāzeļļu), ko izmanto lauksaimniecības produkcijas ražošanai, lauksaimniecības zemes apstrādei un meža vai purva zemes apstrādei, kurā kultivē dzērvenes vai mellenes, kā arī zemes apstrādei zem zivju dīķiem”.

Ņemot vērā to, ka 2011./2012. saimnieciskajā gadā klimatiskie apstākļi lauksaimnieciskai ražošanai nav bijuši labvēlīgi un lauksaimniekiem papildus bija nepieciešams neplānots dīzeļdegvielas daudzums gan pavasarī, pārsējot labību, gan rudenī, novācot ražu, izmaiņas noteikumos paredz precizēt šajā saimnieciskajā gadā maksimālo dīzeļdegvielas apjomu, kam tiek piemērots akcīzes atbrīvojums līdz 97 858 600 litriem.

Par papildus dīzeļdegvielas daudzuma piešķiršanu Lauku atbalsta dienests (LAD) lēmumu pieņems līdz 2011. gada 30. decembrim, piemērojot proporcionālo samazinājumu, kas pēc šī brīža LAD datiem būs ap 97 l/ha.

Izmaiņas noteikumos stāsies spēkā pēc to publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.