Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » Apstiprināti grozījumi likumā par akcīzes nodokli
Izdrukāt

Apstiprināti grozījumi likumā par akcīzes nodokli

30.11.2011

Ministru kabinets apstiprināja grozījumus likumā par akcīzes nodokli.

Grozījumi paredz pārskatīt fizisko personu no trešajām valstīm ievedamo preču pārvietošanas regularitātes kritēriju, aizstājot pašlaik noteikto „ne biežāk kā vienu reizi dienā” ar „ne biežāk kā vienu reizi septiņās dienās”, minētais ierobežojums attiecas gan uz fizisko personu, gan uz sauszemes bezsliežu transportlīdzekli, kas nav komerciāls transportlīdzeklis.

Grozījumi paredz, ka akcīzes nodokļa atbrīvojumu piemēro spirtam tādu vielu ražošanas ietvaros, kas tiek savukārt izmantotas zāļu un veterināro zāļu ražošanā.

Tādējādi tiks novērsta pretruna, ka izejviela, kas tiek izmantota zāļu ražošanā, tiek aplikta ar akcīzes nodokli, savukārt saražotais galaprodukts (zāles) netiek aplikts ar akcīzes nodokli.

Lai varētu iesaistīties lauksaimniecībai paredzētās dīzeļdegvielas apritē, grozījumi paredz papildu nosacījumus tiem komersantiem, kuriem ir spēkā esošas atļaujas (licences) naftas produktu vairumtirdzniecībai. Tādējādi tiks mazināts risks negodīgu komersantu iekļūšanai šādas degvielas apritē un krāpnieciskiem darījumiem ar lauksaimniecībai paredzēto dīzeļdegvielu, kam piemēro akcīzes nodokļa atbrīvojumu.

Līdz ar grozījumiem paredzēts precizēt akcīzes nodokļa aprēķināšanas kārtību cigaretēm, lai nebūtu pārpratumu akcīzes nodokļa apmēra aprēķināšanā, kā arī ietvert likumā normu, atbilstoši kurai Valsts ieņēmumu dienests varētu aprēķināt un piedzīt akcīzes nodokli no citu dalībvalstu komersantiem par Latvijas Republikas teritorijā konstatēto akcīzes preču iztrūkumu, kas radies akcīzes preces pārvietojot atliktā nodokļa maksāšanas režīmā.

Par grozījumiem vēl lems Saeima.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Otrdiena
2024. g. 23. aprīlis
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602