Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » Mainīsies kases aparātu lietošanas kārtība
Izdrukāt

Mainīsies kases aparātu lietošanas kārtība

07.04.2011

Finanšu ministrija ir sagatavojusi izmaiņas noteikumos par nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu lietošanas kārtību.

Izmaiņas paredz atcelt lietotājiem obligāto prasību slēgt rakstiskus līgumus ar apkalpojošajiem dienestiem par kases aparātu apkalpošanu.

Tas ļaus lietotājiem pašiem izvēlēties firmu kases aparāta apkalpošanai.

Šobrīd lietotājiem ir noteikts pienākums, pirms kases aparāta lietošanas uzsākšanas un reģistrēšanas VID, noslēgt rakstisku līgumu ar noteikumos noteiktajā kārtībā reģistrētu apkalpojošo dienestu par kases aparāta apkalpošanu un tiek ierobežota iespēja brīvi izvēlēties personu, kas sniedz šādu pakalpojumu.

Laužot noslēgto līgumu pirms termiņa, ja neapmierina apkalpojošā dienesta sniegto pakalpojumu kvalitāte vai izcenojumi, ir jāmaksā līgumsodi.

Atceļot šo obligāto prasību attiecībā uz līgumu slēgšanu, palielināsies konkurence to uzņēmumu starpā, kas apkalpo kases aparātus, un pieaugs sniegto pakalpojumu kvalitāte un izpildes ātrums.

Līdz ar to lietotājiem vairs nebūs arī VID jāuzrāda noslēgtie līgumi ar apkalpojošajiem dienestiem par kases aparātu apkalpošanu, kā arī nebūs jāsniedz informācija VID tajos gadījumos, ja būs mainījies apkalpojošais dienests. Līdz šim VID rakstiski bija jāinformē 10 dienu laikā.

Šobrīd ir noteikta lietotājam sarežģīta un darbietilpīga kases aparāta žurnāla aizpildīšanas kārtība, kas dublē no kases aparāta izdrukātajos pārskatos norādīto informāciju.  Lai atvieglotu lietotājiem žurnāla aizpildīšanas kārtību, noteikumi papildināti ar punktu, kurā ir noteikta žurnālā norādāmā informācija.

Lai samazinātu apkalpojošo dienestu izmaksas, patērētos laika un cilvēkresursus pārskata par stingrās uzskaites plombu izlietojumu sagatavošanai un iesniegšanai VID (šobrīd pārskats jāsniedz katru mēnesi), grozījumi paredz turpmāk pārskatu iesniegt reizi ceturksnī, t.i., apkalpojošajam dienestam pārskats par stingrās uzskaites plombu izlietojumu būs jāiesniedz VID par katru kalendāra gada ceturksni līdz tam sekojošā mēneša piecpadsmitajam datumam.

Lai samazinātu VID administratīvās procedūras, tiek noteikts, ka par apkalpojošo dienestu un to apkalpojamo kases aparātu reģistrēšanu VID vienotajā datu bāzē (reģistrā) paziņos VID mājas lapā internetā.

 

 



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Piektdiena
2024. g. 26. aprīlis
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602