Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » Izmaiņas PVN likumā un fiskālā pārstāvja darbība
Izdrukāt

Izmaiņas PVN likumā un fiskālā pārstāvja darbība

20.10.2010

Finanšu ministrija ir sagatavojusi izmaiņas likumā „Par PVN", kuras paredz Latvijā ieviest fiskālā pārstāvja darbību, kurš varēs pārstāvēt citas dalībvalsts apliekamo personu vai ES teritorijā nereģistrētu personu un izpildīt šo personu nodokļu saistības.

Apliekamajai personai, kura vēlas darboties kā fiskālais pārstāvis, būs jāreģistrējas VID ar PVN apliekamo personu reģistrā un jāsaņem atsevišķs PVN numurs.

Ja fiskālais pārstāvis importēs preces, pārstāvot citas dalībvalsts personu vai ES teritorijā nereģistrētu personu, tas varēs piemērot īpašo PVN režīmu preču importa darījumos, ja tiks saņemta VID atļauja.

Pēc Latvijas Loģistikas asociācijas sagatavotajiem datiem, likuma normas ieviešanas periodā plānotais apliekamo personu, kuras strādās kā fiskālie pārstāvji, skaits var būt 50. Ar laiku šo personu skaits var mainīties.

Tāpat izmaiņas likumā paredz, ka ar PVN netiks apliktas mazas vērtības importa preces, tajā skaitā preces, kuras tiek importētas pa pastu, ja to kopēja vērtība nepārsniedz 10 eiro.

Likumā ir iekļauta arī norma, kura nosaka, ka VID pārmaksāto PVN summu pirms tās pārnešanas uz nākošo taksācijas periodu, vispirms novirzīs nokavēto nodokļu maksājumu izpildei.

Izmaiņas likumā arī precizē, uz kādiem kokmateriāliem attieksies norma par nodokļa piemērošanu kurināmajam: koksnes kurināmais ietver sevī dažādu veidu malku (apaļkoki, pagales, zari, skaidas, briketes un citi veidi).

Izmaiņas likumā tāpat arī papildina normas attiecībā uz PVN taksācijas periodu:

- viens kalendārais mēnesis tiek noteikts apliekamajai personai, kuras veikto darījumu vērtība pirmstaksācijas periodā pārsniedz 35 000 latus vai kura veic preču piegādi ES teritorijā vai sniedz pakalpojumus, kuru sniegšanas vieta ir cita dalībvalsts;

- taksācijas periods viena kalendāra mēneša garumā ir noteikts arī fiskālajam pārstāvim;

- puse no kalendāra gada tiek noteikta apliekamajai personai, ja tās veikto darījumu vērtība pirmstaksācijas periodā nepārsniedz 10 000 latus un tā nesniedz pakalpojumus, kuru sniegšanas vieta ir cita dalībvalsts.

 Izmaiņas likumā vēl izskatīs Saeima.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Trešdiena
2024. g. 24. aprīlis
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602