Iespēja apmaksāt uzņēmēju projektus līdz EK naudas līdzekļu saņemšanai - www.d-k.lv


22.aprīlī notika Valsts prezidenta Valda Zatlera un Ministru prezidenta Valda Dombrovska tikšanās ar uzņēmējiem, kurā piedalījās arī Finanšu ministrijas pārstāvji. Viens no galvenajiem jautājumiem, kuru apsprieda tikšanās laikā, bija jautājums par nepieciešamību paātrināt un uzlabot ES fondu apguvi. Finanšu ministrija gatavo piedāvājumu izmaiņām normatīvajos aktos, kuru iesniegs izskatīšanai Ministru kabinetā.

Izmaiņas noteikumos par ES fondu finansējuma atgriešanu personām, kuras realizē projektus, paredz, lai apmaksa no valsts budžeta līdzekļiem uzņēmējiem notiktu uzreiz pēc maksājuma dokumenta saņemšanas, negaidot līdzekļu atgriešanu no Eiropas Komisijas pēc iesniegtās izdevumu deklarācijas.

Šim nolūkam Finanšu ministrijai ir jāsagatavo un jāiesniedz valdībā izmaiņas Ministru kabineta noteikumos Nr. 418 „Kārtība, kādā paredzami valsts budžeta līdzekļi Eiropas Savienības fonda līdzfinansēto projektu īstenošanai, kā arī maksājumu veikšanas un izdevumu deklarācijas sagatavošanas kārtība”.