Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Darba laika noteikšanas kārtība grūtniecei


06.07.2015

Jautājums

Vai grūtniecei ir tiesības pieprasīt, lai darba devējs nosaka nepilnu darba dienu?

Kā šajā gadījumā tiek apmaksāts nepilns darba laiks?


Atbilde

Darba likuma (DL) 134. panta 2. daļā teikts, ka darba devējs nosaka nepilnu darba laiku, ja to pieprasa grūtniece, sieviete pēcdzemdību periodā līdz vienam gadam, bet, ja sieviete baro bērnu ar krūti, — visā barošanas laikā, kā arī darbinieks, kuram ir bērns līdz 14 gadu vecumam vai bērns invalīds līdz 18 gadu vecumam.

Savukārt, saskaņā ar DL 99. panta 1. daļu, lai novērstu jebkādu risku, kas var negatīvi ietekmēt grūtnieces drošību vai veselību, darba devējam pēc ārsta atzinuma saņemšanas ir pienākums nodrošināt grūtniecei tādus darba apstākļus un darba laiku, lai viņas pakļaušana minētajam riskam tiktu novērsta. Ja šādus darba apstākļus vai darba laiku nav iespējams nodrošināt, darba devējam ir pienākums uz laiku pārcelt grūtnieci citā, piemērotā darbā. Darba samaksas apmērs pēc darba līguma noteikumu grozīšanas nedrīkst būt mazāks par sievietes iepriekšējo vidējo izpeļņu.

No iepriekš minētā var secināt, ka  gadījumos, ja grūtniece, pamatojoties uz ārsta atzinumu, lūdz noteikt tai nepilnu darba laiku, tad darba devējam ir pienākums tādu noteikt, maksājot darba samaksu, kas nav mazāka par iepriekšējo izpeļņu.

Savukārt, ja grūtniece pieprasa noteikt nepilnu darba laiku subjektīvu vai personīgu apsvērumu dēļ, taču nav ārsta atzinuma, kas apliecinātu, ka darba veikšana pie konkrētā darba laika var negatīvi ietekmēt grūtnieces drošību un veselību, darba devējam ir pienākums noteikt nepilnu darba laiku, taču nav pienākums turpināt maksāt iepriekšējo darba samaksu.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602