Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Skaidras naudas darījumi Latvijā un ārpus tās robežām


08.10.2013

Jautājums

Sabiedrība pērk degvielu DUS „B”: jūlijā par 600 latiem, augustā-par 400 latiem, septembrī- par 400 latiem. No kāda brīža ir jādeklarē dotie darījumi un kādās summās? Un vai nepieciešams deklarēt pirkumus skaidrā naudā mazumtirdzniecības tīklā, kuri veikti ārpus Latvijas robežām?


Atbilde

Likuma "Par nodokļiem un nodevām" 30.panta 1. un 1.1 daļās teikts, ka katru mēnesi līdz 15.datumam visus iepriekšējā mēneša laikā savstarpēji skaidrā naudā veiktos darījumus, kuru summa pārsniedz 1000 Ls (vai nu viens darījums, kurš pārsniedz 1000 Ls, vai arī vairāki darījumi, kuru kopsumma pārsniedz 1000 Ls), ir jādeklarē:

- individuāliem komersantiem - fiziskām personām, kas nodarbojas ar saimniecisko darbību un ir ierakstīti komercreģistrā kā komersanti;

- juridiskām personām;

- fiziskām personām, kuras ir reģistrējušās VID kā saimnieciskās darbības veicēji un saimnieciskās darbības ietvaros veic skaidras naudas darījumus.

Nodokļu maksātājiem, izņemot fiziskās personas, kuras nav individuālie komersanti vai VID reģistrējušies saimnieciskās darbības veicēji, nav atļauts veikt skaidrā naudā darījumus, kuru summa pārsniedz 5000 Ls (neatkarīgi no tā, vai darījums notiek vienā operācijā vai vairākās operācijās).

Deklarēšanas noteikumi attiecas gan uz skaidrā naudā veiktajiem darījumiem Latvijā, gan arī ārpus tās.

Tā kā Jūsu gadījumā darījumi skaidrā naudā nepārsniedz 1000 Ls mēnesī, tad tie nav jādeklarē. Jāuzmanās tikai no tā, lai kopējā darījumu summa ar vienu partneri nepārsniegtu 5000 Ls.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602