Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Atvieglojumi bērnam, kurš mācās vidusskolā un strādā vakaros


18.05.2015

Jautājums

Vai drīkst mātes apgādībā atrasties 18 gadus vecs bērns, kurš mācās vidusskolā un tajā pašā laikā strādā vakaros ( bruto alga sastāda 120 euro mēnesī)?


Atbilde

Likuma „Par IIN” 13.panta  1.daļas 1.punktā ir atrunāts to personu loks, par kuru uzturēšanu paredzēti atvieglojumi 165 EUR apmērā. 

Savukārt, minētā likuma 13.panta 3.daļā ir teikts, ka atvieglojumi nav piemērojami, ja personas, par kuriem tie paredzēti (izņemot bērnus līdz 19 gadu vecumam, kuri mācās vispārējās, profesionālās, augstākās vai speciālās izglītības iestādē un taksācijas gada laikā no 1.jūnija līdz 31.augustam saņem ar algas nodokli vai sezonas laukstrādnieku nodokli apliekamus ienākumus), patstāvīgi saņem ar nodokli apliekamos ienākumus, kas pārsniedz noteikto nodokļa atvieglojuma apmēru.

Tātad, no iepriekš teiktā var secināt, ka likuma „Par IIN” 13.panta 1.daļā noteikto nodokļa atvieglojumu var piemērot, ja bērns patstāvīgi saņem ar nodokli apliekamos ienākumus, kuri ir  mazāki par 165 eiro mēnesī.

Ja apgādībā esoša persona gūst ienākumus, šos ienākumus savā gada ienākumu deklarācijā norāda fiziskā persona, kuras apgādībā ir šī persona (likuma „Par IIN” 13.panta 2.daļa).



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602