Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Atvaļinājums bez darba algas saglabāšanas un ziņas par darba ņēmējiem VID


25.10.2010

Jautājums

Darbinieks dodas atvaļinājumā bez darba samaksas saglabāšanas. Vai ir nepieciešamas 3 dienu laikā iesniegt ziņas VID un kādi kodi jāizmanto?


Atbilde

MK noteikumu Nr.827 „Noteikumi par valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu veicēju reģistrāciju un ziņojumiem par valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām un iedzīvotāju ienākuma nodokli" 8.punktā noteikts, ka :

- darba devējs ne vēlāk kā vienu dienu pirms tam, kā persona uzsāk darbu, reģistrē to VID, iesniedzot ziņas par darbiniekiem (darba ņēmējiem) (1.pielikums).

- ziņas par darbiniekiem, kuri ir mainījuši vai zaudējuši darbinieka statusu, darba devējs iesniedz trīs darba dienu laikā pēc tam, kopš persona mainījusi vai zaudējusi darba ņēmēja statusu.

- ziņas par darbiniekiem, kuriem piešķirts atvaļinājums bez darba algas saglabāšanas (50.kods) vai beidzies atvaļinājums bez darba algas saglabāšanas (51.kods), darba devējs iesniedz ne vēlāk kā līdz tā mēneša piektajam datumam, kurš seko mēnesim, kurā darba ņēmējam (darbiniekam) piešķirts vai beidzies atvaļinājums bez darba algas saglabāšanas.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602