Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Maksājumi par precēm ārzonas (ofšora) kompānijai


19.05.2011

Jautājums

Latvijas firmai X ir saņemto preču apmaksas parāds Latvijas firmai Y. Maijā firma X saņem paziņojumu par sava parāda samaksu no ofšora kompānijas. Tas tā ir tāpēc, ka Latvijas firma Y pārdeva savu debitora parādu ofšora kompānijai pēc cesijas līguma.

Kādas nodokļu sekas var rasties firmai X, pārskaitot parādu ofšora kompānijai?


Atbilde

Likuma „Par UIN" 3.panta 8.daļā noteikts, ka uzņēmumu ienākuma nodoklis ar 15% likmi tiek ieturēts no visiem maksājumiem, kurus Latvijas rezidenti vai nerezidentu pastāvīgās pārstāvniecības izmaksā juridiskām, fiziskām un citām personām, kuras atrodas, ir izveidotas vai nodibinātas MK noteikumos minētajās zemu nodokļu un beznodokļu valstīs vai teritorijās, ieskaitot maksājumus šo personu pārstāvjiem vai trešo personu banku kontos un maksājumus, kas veikti savstarpēja norēķinu ieskaita veidā, izņemot šādus:

- Latvijas rezidentu izmaksātās dividendes;

- procentus no Latvijas Republikā reģistrētām kredītiestādēm par depozītnoguldījumiem un norēķinu kontu atlikumiem, ja šie procenti tiek izmaksāti atbilstoši kredītiestādes noteiktajai vispārējai likmei par depozītnoguldījumiem un norēķinu kontu atlikumiem;

- maksājumus par preču piegādēm, ja šīs preces ir attiecīgās zemu nodokļu vai beznodokļu valsts vai teritorijas izcelsmes preces.

Tātad, ja firma X pārskaitīs parāda summu ofšora kompānijai, kura atrodas vai ir reģistrēta beznodokļu vai zemu nodokļu valstīs vai teritorijās, kas norādītas MK noteikumos Nr.276, tad no maksājumiem jāietur  uzņēmumu ienākuma nodoklis 15% apmērā un jāieskaita budžetā.

 

 



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602