Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Dzirnavu remonta pakalpojumu sniegšana Holandes firmai


05.08.2019

Jautājums

Firma veica remontu dzirnavām, kuras pieder Holandes firmai, kura ir Nīderlandes PVN maksātāja.

Kā uzskaitīt PVN izrakstot rēķinu?


Atbilde

Saskaņā ar PVN likuma 25.pantu, ar nekustamo īpašumu saistītu pakalpojumu, tai skaitā ar nekustamo īpašumu saistīta darījuma starpnieku un ekspertu pakalpojuma, viesu izmitināšanas pakalpojuma, nekustamā īpašuma nomas pakalpojuma, būvniecības pakalpojuma, būvdarbu sagatavošanas (tai skaitā arhitektu pakalpojuma), būvdarbu koordinācijas un uzraudzības pakalpojuma sniegšanas vieta ir vieta, kur šis nekustamais īpašums atrodas.

Tāpēc vispirms ir jānoskaidro, kur atrodas minētais nekustamais īpašums.

Ja dzirnavas atrodas Nīderlandē, tad pakalpojuma sniegšanas vieta ir Nīderlande, un darījumam jāpiemēro Nīderlandes PVN normas. Jums šajā gadījumā jānoskaidro Nīderlandes nodokļu administrācijā, vai pirms pakalpojuma sniegšanas nav jāreģistrējas kā PVN maksātājiem Nīderlandē. Ja par PVN nomaksu Nīderlandes budžetā ir atbildīga Nīderlandes firma, tad nodokļa rēķins jānoformē bez PVN un tajā jābūt atsaucei „reverse charge”(PVN likuma 125.panta 1.daļas 16.punkts). Savukārt, ja Jūs būsiet reģistrējušies kā PVN maksātāji Nīderlandē, tad darījumam jāpiemēro Nīderlandes PVN, un nodokļa rēķins jānoformē atbilstoši Nīderlandes likumdošanas prasībām.

Savukārt, ja dzirnavas atrodas Latvijā, tad pakalpojuma sniegšanas vieta ir Latvija. Darījumam piemēro PVN 21% likmi, un nodokļa rēķins jānoformē tāpat, kā Jūs to darītu, ja pakalpojums tiktu sniegts jebkurai Latvijas firmai.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602