Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Topogrāfijas pakalpojumu sniegšana un PVN


14.05.2013

Jautājums

Vai topogrāfijas pakalpojumi klasificējas kā celtniecības (runa ir par PVN reversu)?

VID piereģistrēja tos kā arhitektūras pakalpojumus.


Atbilde

PVN likuma 142.panta 1.daļas izpratnē būvniecības pakalpojumi ir būvdarbu veikšana jaunas būves (ēkas, inženierbūves) būvēšanai vai esošās būves vai tās daļas renovācijai, vienkāršotai renovācijai, rekonstrukcijai, vienkāršotai rekonstrukcijai, restaurācijai, konservācijai vai nojaukšanai, kā arī būvniecības pakalpojumu līgumā ietvertā visu veidu projektēšana.

Lai piemērotu minēto likuma pantu, bez būvniecības, renovācijas vai rekonstrukcijas pakalpojuma līguma vēl ir arī jābūt būvatļaujai vai vienkāršotās renovācijas vai rekonstrukcijas apliecinājuma kartei.

142.panta 4.daļā ir atrunāti būvniecības pakalpojumi, kuriem ir piemērojams īpašais nodokļa režīms. Tieši topogrāfijas pakalpojumi šajā sarakstā nav minēti, bet tas vēl nenozīmē, ka Jūs nedrīkstētu piemērot šo īpašo režīmu saviem pakalpojumiem, ja tie sniegti klientam, kuram ir būvatļauja vai vienkāršotās renovācijas vai rekonstrukcijas apliecinājuma karteTopogrāfija varētu ietilpt visu veidu projektēšanā. Tikai Jūsu sniegtajiem pakalpojumiem noteikti jābūt ietvertiem būvniecības pakalpojumu līgumā, kā to prasa minētā likuma panta 1.daļa..

Tā kā Jūsu situācija nav strikti atrunāta likuma 142.pantā, pirms piemērojat īpašo nodokļa režīmu, tomēr ieteicams uzrakstīt par Jūsu gadījumu VID konsultantiem, lai Jums uz rokas būtu viņu rakstiska atbilde.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602