Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Latvijas kompānija iegādājas preci no Lietuvas firmas un pārdod Anglijas kompānijai


01.02.2013

Jautājums

Latvijas kompānija – reģistrēts nodokļu maksātājs, iegādājas preci no Lietuvas kompānijas – reģistrēta nodokļu maksātāja, un pārdod šo preci Anglijas kompānijai – nereģistrētam nodokļu maksātājam.

Anglijā Latvijas kompānija nereģistrēsies. Prece tiek izvesta no Lietuvas uz Angliju pēc Latvijas kompānijas rīkojuma. Kā Latvijas kompānija PVN deklarācijā atspoguļos preces piegādi un iegādi?


Atbilde

Tā kā saskaņā ar PVN likuma 13.panta 1.daļu, preču piegādes vieta ir Lielbritānija, Latvijas firmai šīnī gadījumā vajadzēja reģistrēties kā nodokļa maksātājiem Lielbritānijā.

Ja tas nav izdarīts, tad Latvijas reģistrētais nodokļa maksātājs maksā PVN par preču iegādi ES teritorijā Latvijā, jo Lietuvas pārdevējam tiks uzrādīts Latvijas uzņēmuma PVN numurs (PVN likuma 16.panta 3.daļa).

PVN deklarācijā  uzrāda tikai preču iegādi no Lietuvas -  darījuma summu atspoguļo deklarācijas 50. rindā. Darījumam jāaprēķina PVN reverss, t.i. aprēķina nodokli iemaksai budžetā un tajā pašā periodā atskaita priekšnodokli  ( „PVN likuma” 86. panta 1.daļa un 92.panta  1.daļas 4.punkts), un tas jāuzrāda deklarācijas 55. un 64. rindās. Darījums tiek atšifrēts pielikuma PVN1 II daļā.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602