Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Metāla konstrukciju un tehnoloģisko iekārtu demontāža un montāža


07.06.2012

Jautājums

Mūsu firma veic metāla konstrukciju un tehnoloģisko iekārtu demontāžu un montāžu ražošanas laukumos un celtniecības objektos.

Kā piemērot PVN pēc 2012.gadā noslēgtajiem līgumiem, ja: montāžas darbu galaprodukts nav celtniecības objekta neatņemama sastāvdaļa?

Vai ir jāpiemēro reversais PVN, ja 2012.gadā nav saņemta atļauja celtniecībai (būvatļauja) un nav noformēta vienkāršotās renovācijas apliecības karte objektam, kurā notiek montāžas un remonta darbi?


Atbilde

Likuma „Par pievienotās vērtības nodokli” 13.6 panta pirmā un otrā daļa nosaka, ka:

- šā panta izpratnē būvniecības pakalpojumi ir būvdarbu veikšana jaunas būves (ēkas, inženierbūves) būvēšanai vai esošās būves vai tās daļas renovācijai, rekonstrukcijai, restaurācijai, konservācijai vai nojaukšanai.

- nodokli par šā panta ceturtajā daļā minētajiem būvniecības pakalpojumiem, kas sniegti iekšzemē, valsts budžetā maksā būvniecības pakalpojumu saņēmējs, ja būvniecības pakalpojumu sniedzējs un būvniecības pakalpojumu saņēmējs ir apliekamās personas.

Tātad, PVN „reversā” maksāšanas kārtība nav piemērojama, ja sniegtie pakalpojumi nav uzskatāmi par būvdarbiem būvniecības nozares regulējošo normatīvo aktu izpratnē.

Gadījumā, ja pakalpojuma sniedzēja rīcībā nav informācijas par to, vai būvē veiktie darbi ir uzskatāmi par būvdarbiem būvniecības nozares regulējošo normatīvo aktu izpratnē, piemērojama vispārīgā PVN maksāšanas kārtība.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602