Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Pakalpojumu, kuri sniegti apliekamai personai ES, atspoguļošana PVN deklarācijā un pārskatos


03.06.2010

Jautājums

 

Latvijas firma, apliekamā persona, sniedz pakalpojumu citas ES valsts apliekamai personai. Vai vajag atspoguļot pakalpojumu vērtību PVN deklarācijas 48.2 rindā par martu un pārskatā PVN 2 „Par preču piegādēm un sniegtajiem pakalpojumiem ES teritorijā” ?


Atbilde

 

MK noteikumu Nr.1640 5.11 punktā noteikts, ka PVN deklarācijas 48.2 rindā atspoguļo darījumu vērtību, kuru sniegšanas vieta nav valsts iekšienē:

 

- sniegto ar nodokli apliekamo pakalpojumu vērtību, kuru sniegšanas vieta saskaņā ar likuma 4.1 pantu ir cita ES dalībvalsts;

- sniegto ar nodokli apliekamo pakalpojumu vērtību, kuru sniegšanas vieta saskaņā ar likuma 4.1 pantu ir trešā valsts vai trešā teritorija.

 

MK noteikumu Nr.1640 23.punktā tiek dota pārskata PVN2 par preču piegādēm un sniegtajiem pakalpojumiem ES teritorijā aizpildīšanas kārtība.

 

Pārskatā PVN 2 „Par preču piegādēm un sniegtajiem pakalpojumiem ES teritorijā” katram darījumu partnerim norāda (ja nepieciešams, ar mīnusa zīmi) summēto preču piegādes (arī preču pārsūtīšanu (no iekšzemes) uz citu ES dalībvalsti saskaņā ar likuma 33.panta 2.daļu) vai saskaņā ar likuma 4.1 panta ceturto daļu sniegto pakalpojumu ES teritorijā vērtību. To koriģē (samazina) par piešķirtās atlaides, atpakaļ atmaksātā avansa, anulētā pirkuma, piegādāto preču vai pakalpojumu cenas samazinājuma, atpakaļ saņemto preču vai sniegto pakalpojumu vērtību, ja minētie darījumi, preču piegāde vai pakalpojumu sniegšana notiek gan vienā, gan dažādos taksācijas periodos.

 

Pārskatu PVN2 sniedz apliekamā persona, kura veic preču piegādi ES teritorijā vai sniedz ar nodokli apliekamus pakalpojumus citas ES dalībvalsts apliekamai personai, ja pakalpojumu sniegšanas vieta saskaņā ar likuma 4.1 panta 4.daļu ir cita ES dalībvalsts.

 

PVN piemērošanas kārtība, deklarācijas un pārskatu PVN1, PVN2 aizpildīšana ir atkarīga no sniegto pakalpojumu veida (skat. Larisas Miņejevas rakstu PVN deklarācijas un pārskatu PVN1 III daļas, PVN2 un PVN5 rindu aizpildīšana un analīze preču piegādes un pakalpojumu sniegšanas gadījumos”).



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602