Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


UIN avansa maksājumi pie saimnieciskās darbības apturēšanas


29.08.2017

Jautājums

2016. gadu SIA noslēdza ar peļņu un katru mēnesi tai ir jāiemaksā uzņēmuma ienākuma nodokļa (UIN) avanss 2017 euro apmērā.

Vai būs nepieciešams turpināt maksāt avansus katru mēnesi arī tajā gadījumā, ja uz laiku būs apturēta SIA darbība, tā kā vienīgais īpašnieks vēlas aizbraukt uz 6 mēnešiem?


Atbilde

Atbilstoši likuma "Par UIN" 23. panta 12. daļai UIN avansa maksājumus var neveikt mēnešos, kuros saimnieciskā darbība ir apturēta, sākot ar mēnesi, kurā komercreģistrā izdarīts ieraksts par komersanta darbības apturēšanu.

Tātad, ja komercreģistrā būs izdarīts ieraksts par Jūsu SIA saimnieciskās darbības apturēšanu, tad sākot no ieraksta izdarīšanas mēneša Jums ir tiesības UIN avansa maksājumus neveikt.

Tā kā līdz 2016.gada 31. decembrim par saimnieciskās darbības apturēšanu un UIN avansa maksājumu neveikšanu noteikti bija jāiesniedz iesniegums VID, tad arī tagad mūsu ieteikums būtu tomēr iesniegt brīvas formas iesniegumu VID, ka komercreģistrā izdarīts ieraksts par Jūsu firmas saimnieciskās darbības apturēšanu, līdz ar to turpmāk UIN avansa maksājumi netiks veikti.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602