Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Zemes gabala pārdošana par cenu, kas zemāka par bilances vērtību


17.02.2016

Jautājums

Firma 2015.gada novembrī pārdeva zemes gabalu, kurš tika nopirkts 2006.gadā. Zemes gabala pārdošanas cena ir zemāka par tā bilances vērtību.

Vai nepieciešams par starpību starp pārdošanas cenu un bilances vērtību palielināt apliekamo ienākumu uzņēmumu ienākuma nodokļa deklarācijā (UIN)?


Atbilde

Latvijas likumdošana neparedz gadījumus, ka apliekamais ienākums būtu jāpalielina par starpību, kura veidojas, ja pamatlīdzekļa pārdošanas vērtība ir zemāka nekā tā bilances vērtība.

Vienīgi saskaņā ar likuma "Par UIN" 12.panta 2.daļas 1.punktu, nosakot apliekamo ienākumu, peļņu jāpalielina par summu, kuru veido pamatlīdzekļu vērtības starpība, kas rodas, ja pamatlīdzekļi par cenām, kas ir zemākas par tirgus cenām, tiek pārdoti ar uzņēmumu saistītām personām, saistītiem ārvalstu uzņēmumiem vai komercsabiedrībām, kuras ir atbrīvotas no UIN vai kuras izmanto citos Latvijas Republikas likumos noteiktās UIN atlaides vai atvieglojumus, vai saistītam uzņēmumam, kas ar nodokļa maksātāju veido vienu uzņēmumu grupu.

Visos pārējos gadījumos apliekamais ienākums nav jāpalielina par zaudējumu summu, kura radusies, ja pamatlīdzekli pārdod par zemāku cenu nekā tā bilances vērtība vai arī par zemāku cenu nekā tā tirgus vērtība.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602