Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Dizainera pakalpojumu sniegšana Vācijas teritorijā


08.11.2010

Jautājums

Latvijas firma, apliekamā persona, slēdz līgumu ar vācu kompāniju, apliekamo personu, par dizainera pakalpojumu sniegšanu. Pakalpojums tiks sniegts Vācijas teritorijā, uz turieni tiks nosūtīti divi darbinieki.

Kāds nodoklis būs rēķina par pakalpojumu, kuru izrakstīs Latvijas firma vācu kompānijai? Kāds likuma „Par PVN" pants ir jāizmanto, izrakstot šo rēķinu? Darbiniekiem tas būs komandējums vai darba brauciens?


Atbilde

Dizainera pakalpojumu sniegšanas vietu nosaka likuma 4.1 panta 4.daļa: ja pakalpojums tiek sniegts jebkurai personai, kura nodarbojas ar saimniecisko darbību, tad pakalpojuma sniegšanas vieta ir pakalpojuma saņēmēja saimnieciskās darbības veikšanas vieta, t.i. Vācija.

Izrakstot rēķinu vācu kompānijai, nodoklis nebūs, bet ir jāatsaucas uz likuma 4.1 panta 4.daļu.

Sniegto pakalpojumu vērtība, kuru sniegšanas vieta saskaņā ar likuma 4.1 pantu ir cita ES dalībvalsts, tiek atspoguļota PVN deklarācijas 48.2 rindā (MK noteikumu Nr.1640 5.11 punkts).

Apliekamā persona, kura veic preču piegādi ES teritorijā vai sniedz citas Eiropas Kopienas dalībvalsts apliekamai personai ar nodokli apliekamus pakalpojumus, kuru sniegšanas vieta saskaņā ar 4.1 panta 4.daļu ir cita ES dalībvalsts, iesniedz pārskatu PVN2 (MK noteikumu Nr.1640 23. punkts).

Ja darbinieka darbs vai dienests saskaņā ar darba līgumu vai amata aprakstu notiek ceļā LR(vai aiz robežas), vai ir saistīts ar regulāriem, sistemātiskiem izbraukumiem vai pārvietošanos, tad tas tiek uzskatīts par darba braucienu.

Ja darbiniekam ir patstāvīga darbības vieta, tad darbinieka noteikta termiņa brauciens uz citu LR apdzīvotu vietu vai citu valsti darba vai dienesta pienākumu pildīšanai vai kvalifikācijas paaugstināšanai tiks uzskatīts par komandējumu.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602