Autovadītāja, kurš strādā pēc darba līguma, darba brauciens - www.d-k.lv


Вопрос

Vai autovadītājam, kurš strādā pēc darba līguma, pienākas dienas nauda darba braucieniem starptautiskajos reisos ( Latvija- Itālija)?



Ответ

Par darba braucienu uzskata darbinieka darbu vai dienestu, ja tas, saskaņā ar noslēgto darba līgumu vai amata aprakstu, notiek ceļā (piemēram, autopārvadājumu nozarē, dzelzceļa nozarē, jūrniecībā vai aviācijā) LR vai aiz robežas, kā arī, ja darbs saistīts ar regulāriem un sistemātiskiem izbraukumiem un pārvietošanos (piemēram, celtniecības vai mežsaimniecības nozarēs).

MK noteikumu Nr.969 42.punktā teikts, ka darbiniekam, kas atrodas darba braucienā, tiek segti papildus izdevumi, kas darba specifikas dēļ rodas darba brauciena laikā, par katru darba brauciena dienu šajos noteikumos noteiktajā dienas naudas apmērā, bet mēnesī kopā nepārsniedzot 70% no attiecīgajā mēnesī aprēķinātās darba algas un aprēķināto papildus izdevumu summas.

Ja darbiniekam mēnesī aprēķināto papildus izdevumu apmērs pārsniedz 70% no attiecīgajā mēnesī aprēķinātās darba algas un aprēķināto papildus izdevumu summas, uzskata, ka aprēķinātajai papildus izdevumu pārsnieguma summai nav kompensācijas rakstura.