Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Patentmaksas maksātāja ienākumu uzskaite


03.02.2017

Jautājums

Vai obligāti pašnodarbinātai personai, kura veic saimniecisko darbību, vest uzskaiti izdevumiem un uzglabāt dokumentus, kas apstiprina izdevumus par savā darbā izmantotajiem materiāliem?


Atbilde

MK noteikumu Nr.188 "Kārtība, kādā individuālie komersanti, individuālie uzņēmumi, zemnieku un zvejnieku saimniecības, citas fiziskās personas, kas veic saimniecisko darbību, kārto grāmatvedību vienkāršā ieraksta sistēmā" 2.1 2.punktā teikts, ka fiziskā persona ir tiesīga veikt saimnieciskās darbības ieņēmumu uzskaiti vienkāršā ieraksta sistēmā, kārtojot tikai ieņēmumu uzskaites reģistru, kurā hronoloģiskā secībā norāda saimnieciskās darbības ieņēmumus, ja šī persona saskaņā ar likumu "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli" ir izvēlējusies iespēju maksāt patentmaksu. Tad šī persona ieņēmumu uzskaites reģistrā norāda ieraksta kārtas numuru, datumu un dienas ieņēmumu kopsummu vai, ja dienas ieņēmumu kopsumma vidēji nedēļā nav lielāka par 150 EUR, - nedēļas ieņēmumu kopsummu, kas pamatota ar attaisnojuma dokumentiem.

Tātad patentmaksas maksātājiem saskaņā ar Latvijas normatīvajiem aktiem ir jānodrošina tikai ieņēmumu uzskaite. Līdz ar to saimnieciskās darbības veicējam, kurš maksā patentmaksu, nav jāveic izdevumu uzskaite un jāglabā izdevumu apliecinošie dokumenti par savā darbībā izmantotajiem materiāliem.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602