Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Dzīvojamās telpas īres līguma laušana


11.12.2018

Jautājums

VID reģistrēta persona, kura veic saimniecisko darbību, izīrē divus dzīvokļus fiziskām personām. Viena dzīvokla īrnieki jau čertus mēnešus nemaksā ne par dzīvokli, ne maksu par komunālajiem maksājumiem.

Vai ir kaut kāda iespēja izlikt viņus likumīgā ceļā no dzīvokļa? Paši viņi dzīvokli neatbrīvo un kā izriet no viņu paziņojumiem, maksāt arī netaisās.


Atbilde

Atbilstoši likuma “Par dzīvojamo telpu īri” 28.2 pantam izīrētājs var izbeigt dzīvojamās telpas īres līgumu, izliekot īrnieku kopā ar viņa ģimenes locekļiem un citām personām bez citas dzīvojamās telpas ierādīšanas, šādos gadījumos:

1) ja īrnieks vairāk nekā trīs mēnešus nemaksā dzīvojamās telpas īres maksu, lai gan viņam bija nodrošināta iespēja lietot dzīvojamo telpu saskaņā ar dzīvojamās telpas īres līgumu un normatīvajiem aktiem;

2) ja īrnieks vairāk nekā trīs mēnešus nemaksā par pamatpakalpojumiem, lai gan viņam bija nodrošināta iespēja izmantot pamatpakalpojumus saskaņā ar dzīvojamās telpas īres līgumu un normatīvajiem aktiem.

Izīrētājs pirms prasības celšanas tiesā vismaz mēnesi iepriekš rakstveidā brīdina īrnieku par dzīvojamās telpas īres līguma izbeigšanu. Gadījumos, kad izīrētājam nav zināma īrnieka atrašanās vieta, prasību tiesā var celt, ja mēnesi iepriekš laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" ir publicēts brīdinājums.

Tātad, ja īrnieks vairāk nekā 3 mēnešus nemaksā vai nu īres maksu vai arī maksu par komunālajiem pakalpojumiem, izīrētājam, mēnesi iepriekš īrnieku brīdinot par dzīvojamās telpas īres līguma izbeigšanu, ir tiesības celt prasību tiesā par īrnieka izlikšanu no izīrētā dzīvokļa.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602