Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Pilnvaras izsniegšanas kārtība fiziskai vai juridiskai personai


31.05.2017

Jautājums

Firmas īpašnieks atrodas Itālijā un nepieciešams steidzami noformēt pilnvaru. Viņš nevar tuvākajā laikā atbraukt uz Latviju.

Vai var noformēt pilnvaru viņa prombūtnes laikā?


Atbilde

Pilnvara ir fiziskai vai juridiskai (pilnvarotai) personai izsniegts dokuments, kas tai dod tiesības veikt darbības pilnvaras izsniedzēja (pilnvarotāja) vārdā vai interesēs. Var būt speciālas pilnvaras, kuras izsniedz kādas vienas noteiktas darbības veikšanai; ģenerālas, kuras dod tiesības pilnvarotajai personai veikt dažādas ar vienu mērķi saistītās darbības pilnvarotāja vārdā, un universālas pilnvaras, kas pilnvarotajai personai dod tiesības veikt visas darbības pilnvarotāja vārdā un interesēs.

Ja pilnvarotājs, kurš atrodas Itālijā, vēlas izdot pilnvaru (nevis slēgt pilnvarojuma līgumu), tad viņam ir jāgriežas pie notāra Itālijā un tur šī pilnvara jāapliecina. Lai pilnvaru varētu izmantot Latvijā, tai būs nepieciešams apliecināts tulkojums uz valsts valodu.

Savukārt, ja ir vajadzīgs noslēgt pilnvarojuma līgumu, kas ir divpusējs darījums, tad ir nepieciešama gan pilnvarotāja, gan pilnvarotās personas klātbūtne, tāpēc to attālināti izdarīt nevar.

 



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602