Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Fiziska persona iegādājas dzīvokli, kurā reģistrēta juridiska persona


03.09.2015

Jautājums

Fiziska persona iegādājās dzīvokli, bet izrādījās, ka šī dzīvokļa adrese ir kāda uzņēmuma juridiskā adrese.

Ko darīt šādā situācijā?


Atbilde

Kopš 2011.gada 1.jūlija, lai cīnītos pret fiktīvo adrešu izmantošanu spēkā stājušies grozījumi Komerclikuma 139. un 149.pantos, kuri nosaka, ka pieteikumam par juridiskās adreses reģistrēšanu komercreģistrā ir jāpievieno valdes paziņojums par sabiedrības juridisko adresi, pievienojot nekustamā īpašuma (ēkas vai dzīvokļa īpašuma) īpašnieka izsniegtu piekrišanu sabiedrības juridiskās adreses reģistrācijai attiecīgajā ēkā vai dzīvokļa īpašumā.

Tātad, personai, kura nav sniegusi rakstisku piekrišanu savā īpašumā reģistrēt kādas sabiedrības juridisko adresi, ir tiesības iesniegt iesniegumu Uzņēmumu reģistrā (UR), norādot, ka attiecīgā sabiedrība neatrodas šajā adresē un nekustamā īpašuma īpašnieks nav sniedzis rakstisku piekrišanu sabiedrības juridiskās adreses reģistrācijai.

UR, kad būs saņemts personas iesniegums par komercsabiedrības juridiskās adreses reģistrāciju bez īpašnieka piekrišanas, sagatavos un nosūtīs brīdinājumu konkrētās sabiedrības amatpersonām uz deklarēto dzīvesvietu un uz sabiedrības juridisko adresi ar aicinājumu sniegt paskaidrojumu par sabiedrības nesasniedzamību juridiskajā adresē vai pieteikumu juridiskās adreses maiņas reģistrēšanai gadījumā, ja juridiskā adrese ir mainījusies. Brīdinājumā informācijas sniegšanai ir noteikts termiņš - trīs mēneši.

Ja izmaiņas komercreģistrā nebūs veiktas un noteiktajā termiņā nebūs saņemti komercsabiedrības paskaidrojumi, tad saskaņā ar Komerclikuma 314.panta 3.daļu UR iesniegs prasības pieteikumu tiesai ar lūgumu izbeigt attiecīgās sabiedrības darbību.

Vēl var piebilst, ka saskaņā ar Komerclikuma 314.panta 2.1 daļu arī jebkura trešā persona, kuras likumiskās tiesības ir aizskartas,(piemēram, Jūsu gadījumā jautājumā minētā fiziskā persona), kā nekustamā īpašuma īpašniece var griezties tiesā ar prasības pieteikumu par sabiedrības darbības izbeigšanu.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602