Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Atļauja vīngliemežu vākšanai


27.08.2015

Jautājums

Vai vīngliemežu vākšanai nepieciešamas kaut kādas atļaujas vai licences un kur tās izsniedz?


Atbilde

Parka vīngliemežu vākšanai ir nepieciešama atļauja. To saskaņā ar MK noteikumiem Nr.1165 "Kārtība, kādā izsniedz atļaujas nemedījamo sugu indivīdu iegūšanai, ievieš Latvijas dabai neraksturīgas savvaļas sugas (introdukcija) un atjauno sugu populāciju dabā (reintrodukcija)" izsniedz Dabas aizsardzības pārvalde.

Atļauju var saņemt jebkura persona 22 dienu laikā pēc iesnieguma iesniegšanas Dabas aizsardzības pārvaldē.

Persona, kas vēlas iegūt nemedījamo sugu indivīdu iegūšanas atļauju, iesniedz Dabas aizsardzības pārvaldē iesniegumu atbilstoši šo noteikumu 1.pielikumā norādītajam veidlapas paraugam.

Nemedījamo sugu indivīdu iegūšanas atļaujas veidlapas paraugs norādīts šo noteikumu 2.pielikumā.

Persona, kas saņēmusi nemedījamo sugu indivīdu iegūšanas atļauju, 30 dienu laikā pēc atļaujas derīguma termiņa beigām iesniedz pārvaldē pārskatu par iegūtajiem nemedījamo sugu indivīdiem.

Vēl jāpiebilst, saimniecisko darbību var nereģistrēt tās fiziskās personas, kuras gūst ienākumus no savvaļas velšu vākšanas (sēņošana, ogošana, savvaļas ārstniecības augu un ziedu vākšana, no 2015.gada 3.jūnija - arī parka vīngliemežu ieguve), ja tie nepārsniedz 3000 EUR gadā (likuma "Par IIN" 9.panta 1.daļas 1.punkts). Tomēr šīm personām pēc pircēja pieprasījuma ir jāizsniedz stingrās uzskaites kvītis, arī jāveic gūto ienākumu uzskaite. Tas nepieciešamstāpēc. ka gadījumā, kad kopējie ienākumi no minētajām darbībām pārsniedz 3000 EUR gadā, personai 5 darba dienu laikā jāreģistrējas VID kā saimnieciskās darbības veicējai un turpmāk jāiesniedz Gada ienākumu deklarācija.

Jāatceras arī, ka parka vīngliemežu (Helix pomatia L.) vākšanu tālākai saimnieciskai izmantošanai apliek ar DRN ( DRN likuma 4.panta 1.daļas 1.punkts).



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602