Par Regulas Nr. 833/2014 3.m panta piemērošanu (preču, kuras atbilst Kombinētās nomenklatūras kodam 2709 00 un 2710, ievešana no Krievijas) - www.d-k.lv


Regulas Nr. 833/2014¹ 3.m panta 3. punktā paredzēto izņēmumu piemērošanai informāciju par ilgtermiņa līgumiem Valsts ieņēmumu dienests nosūtīs Ārlietu ministrijai paziņošanai Eiropas Komisijai.

Aicinām komersantus, kuri plāno izmantot minētajā tiesību normā paredzēto izņēmumu, līdz 2022. gada  21. jūnijam sniegt VID informāciju par minētajiem līgumiem, nosūtot līgumu kopijas VID Muitas pārvaldei. Vēršam uzmanību, ka Ārlietu ministrijai tiks nosūtīta informācijai tikai par tādiem līgumiem, kuros būs ietvertas līguma būtiskā sastāvdaļas, proti, līguma priekšmets (identificējama prece) un līguma summa. Ja komersants uzskata, ka līguma summa ir komercnoslēpums, to drīkst aizkrāsot, sniedzot par to informāciju VID Muitas pārvaldei, informē Valsts ieņēmumu dienests.

Papildus informējam, ka visi tie līgumi, kas līdz 21.jūnijam tiek iesniegti, muitojot preces, tiks nosūtīti Ārlietu ministrijai.

 

Padomes 2014. gada 31. jūlija Regula (ES) Nr. 833/2014 par ierobežojošiem pasākumiem saistībā ar Krievijas darbībām, kas destabilizē situāciju Ukrainā