Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » Izziņas darbībām ar naftas produktiem, atļaujas iegādāties alkoholiskos dzērienus, un atļaujas denaturēta spirta iegādei var saņemt Elektroniskajā deklarēšanas sistēmā
Izdrukāt

Izziņas darbībām ar naftas produktiem, atļaujas iegādāties alkoholiskos dzērienus, un atļaujas denaturēta spirta iegādei var saņemt Elektroniskajā deklarēšanas sistēmā

02.12.2020

Rūpējoties par to, lai digitālajā vidē komunikācija ar Valsts ieņēmumu dienestu (VID) būtu ērta un e-pakalpojumi pēc iespējas vienkārši, ir papildināts Elektroniskajā deklarēšanas sistēmā (EDS) pieejamo strukturēto akcīzes dokumentu klāsts.

Ieviesti jauni strukturēti dokumenti:

 “Izziņa naftas produktu izmantošanai divejādi vai citiem mērķiem (nevis par degvielu vai kurināmo” (BL) - dod tiesības iegādāties naftas produktus ar atbrīvojumu no nodokļa, izmantošanai divejādi vai citiem mērķiem (nevis par degvielu vai kurināmo);

Izziņa naftas produktu izmantošanai divejādi vai citiem mērķiem (nevis par degvielu vai kurināmo” (BL) - dod tiesības iegādāties naftas produktus ar atbrīvojumu no nodokļa, izmantošanai divejādi [1] vai citiem mērķiem (nevis par degvielu vai kurināmo). Piemēram, šķīdinātāju vai krāsu ražošanai.

Atļauja denaturēta spirta iegādei” (DI)dod tiesības iegādāties denaturētu spirtu;

Atļauja iegādāties alkoholiskos dzērienus, kuriem piemēro akcīzes nodokļa atbrīvojumu” (A) - dod tiesības iegādāties alkoholiskos dzērienus, nepiemērojot akcīzes nodokli.

Līdz šim iesniegums izziņas vai atļaujas saņemšanai bija jāaizpilda manuāli, un kā pielikums kopā ar citiem dokumentiem jāiesniedz EDS. Tagad izziņu vai atļauju var iegūt, aizpildot elektronisko veidlapu. Turklāt, lai vienkāršotu nepieciešamo naftas produktu apjoma aprēķināšanu naftas produktu iegādei izmantošanai brīvostās un speciālajās ekonomiskajās zonās, elektroniskajā dokumentā jau ir iestrādāta aprēķina formula, līdz ar to, ievadot datus, nepieciešamais naftas produktu daudzums tiek aprēķināts automātiski.

Savukārt, ja aizpildīsiet elektronisko dokumentu, kas ļauj saņemt atļauju alkoholisko dzērienu un denaturēta spirta iegādei – automātiski tiks aprēķināts absolūtā spirta saturs pieprasītajā produktā.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Ceturtdiena
2024. g. 28. marts
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602