Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » MK apstiprina izmaiņas sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas jomā
Izdrukāt

MK apstiprina izmaiņas sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas jomā

10.10.2019

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (turpmāk – Regulators) kompetencē ir sabiedrisko pakalpojumu uzraudzība siltumapgādē, elektronisko sakaru, pasta, ūdenssaimniecības nozarēs, sadzīves atkritumu apglabāšanā, kā arī elektroenerģijas apgādē un dabasgāzes apgādē.

2019. gada 10. septembra sēdē Ministru kabinets apstiprināja grozījumus likumā “Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem” (turpmāk – likumprojekts), iekļaujot tajā normas par administratīvajiem pārkāpumiem sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas jomā, kas iepriekš bija ietvertas Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā (turpmāk – LAPK).

Tāpat kā līdz šim Regulators varēs piemērot administratīvos sodus par regulējamo sabiedrisko pakalpojumu sniegšanu bez licences vai reģistrācijas, kā arī par atsevišķas grāmatvedības uzskaites katram sabiedriskā pakalpojuma veidam nekārtošanu.

Cita starpā ir paredzēts ieviest papildsodu arī valdes loceklim uzņēmumā, kurš sniedzis regulējamos sabiedriskos pakalpojumus bez sabiedrisko pakalpojumu licences vai reģistrācijas. Šāds papildsods paredz valdes loceklim atņemt tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem ieņemt noteiktus amatus.

Papildus likumprojekts paredz tiesības Regulatoram noteikt naudas soda apmēru arī procentuāli no komersanta iepriekšējā pārskata gada neto apgrozījuma siltumapgādē, atkritumu apglabāšanas un ūdenssaimniecības nozarē, bet nepārsniedzot desmit procentus no tā neto gada apgrozījuma. 

Procentuālais sods tiks piemērots gadījumos, kad komersanta izdarītais pārkāpums būs ietekmējis lietotāju tiesības saņemt regulētus sabiedriskos pakalpojumus, un tā apmērs būs atkarīgs no komersanta pārkāpuma smaguma, radītajām vai iespējamām sekām un ilguma. Nosacījumi procentuālo naudas sodu piemērošanai tiks iekļauti Regulatora vadlīnijās par administratīvo pārkāpumu lietu izskatīšanu.

Paredzēts, ka Likumprojekts stāsies spēkā vienlaikus ar jauno Administratīvās atbildības likumu 2020. gada 1. janvārī.

Kārtību, kādā Regulators izskata pārkāpumus elektroenerģijas apgādē un dabasgāzes apgādē, noteic attiecīgi Elektroenerģijas tirgus likumā un Enerģētikas likumā. Savukārt kārtību, kādā Regulators izskata pārkāpumus par vispārējās atļaujas noteikumiem elektronisko sakaru un pasta nozarē, paredzēts iekļaut Elektronisko sakaru likumā un Pasta likumā.

Pēc apstiprināšanas Ministru kabinetā likumprojekts “Grozījumi likumā “Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem” vēl jāpieņem Saeimā.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Ceturtdiena
2024. g. 28. marts
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602