Samazināts akcīzes nodokļa maksājumu kontu skaits - www.d-k.lv


No 2017. gada 1. janvāra ir būtiski samazināts valsts budžeta ieņēmumu kontu skaits akcīzes nodokļa maksājumiem. Ir izveidoti 12 akcīzes nodokļa maksājumu konti līdzšinējo 54 vietā - pa vienam katrai konkrētai akcīzes preču grupai (atsevišķi iekšzemē iekasējamam akcīzes nodoklim un atsevišķi importam). Tas darīts, lai mazinātu administratīvo un finansiālo slogu uzņēmējiem. Veicot maksājumus, jāpievērš uzmanība izmaiņām kontu numuros. 

No šī gada 1.janvāra ir spēkā viens valsts budžeta ieņēmumu konts iekšzemē maksājamajam akcīzes nodoklim un viens konts - preču importa gadījumos katrai no šādām akcīzes preču grupām: 

Aktuālā informācija par jaunajiem akcīzes nodokļa maksājumu kontiem pieejama VID mājaslapas sadaļā “Kontakti/Konti nodokļu un nodevu samaksai” un Valsts kases mājaslapas sadaļā “Kontu apkalpošana/Nodokļu un nodevu konti”.

Mazāks valsts budžeta ieņēmumu kontu skaits mazinās arī uzņēmēju iespēju kļūdīties, izvēloties precei atbilstošo maksājumu kontu, kā arī ietaupīs maksājumu veikšanai nepieciešamo laiku.

Minētās izmaiņas nosaka grozījumi Ministru kabineta 2005.gada 27.decembra noteikumos Nr.1032 "Noteikumi par budžetu ieņēmumu klasifikāciju",  kas stājās spēkā 2017.gada 1.janvārī.