Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » VID paplašina e-pakalpojumu klāstu
Izdrukāt

VID paplašina e-pakalpojumu klāstu

21.10.2016

Turpinot pilnveidot klientu apkalpošanu un attīstīt e-pakalpojumus, Valsts ieņēmumu dienests (turpmāk – VID) informē, ka elektroniskajā deklarēšanas sistēmā (EDS) ir pieejami vairāki jauni pakalpojumi un pilnveidoti esošie. No šī gada oktobra ir pieejamas jaunas iespējas gan attiecībā uz dokumentu sagatavošanu un iesniegšanu, nodokļu samaksu un termiņa pagarināšanu, e-vides pārskatāmību, meklēšanas iespējām un efektīvu saziņu ar EDS lietotājiem.

Vienkāršota dokumentu sagatavošana un iesniegšana

Nevalstiskās organizācijas, kam piešķirts sabiedriskā labuma organizācijas statuss,  turpmāk varēs iesniegt EDS dokumentu "Iepriekšējā gada darbības pārskats un turpmākās darbības pārskats”, izmantojot tam īpaši izstrādātu strukturēta dokumenta formu.

Lai darbu ar EDS padarīt vēl ērtāku un ātrāku, ir iespējams iesniegt vairākus sagatavotos dokumentus vienlaicīgi. Savukārt, ja iesniedzamajā dokumentā tomēr būs kādas kļūdas, sistēma par to informēs un nepieļaus kļūdaina dokumenta iesniegšanu.

Vairāki pakalpojumi – tiešsaistē

Jau kopš šī gada pavasara EDS lietotājiem ir iespēja tiešsaistē veikt vairākus nodokļu maksājumus, kā arī sekot līdzi veikto maksājumu izpildei. Taču no šī gada oktobra, izvēloties sadaļu "Atgādinājumi par dokumentu iesniegšanas un maksājumu veikšanas termiņiem" jeb “Kalendāru”, lietotājam ir arī iespēja tajā uzreiz tiešsaistē veikt visu kalendārā norādīto nodokļu samaksu un attiecīgo deklarācijas iesniegšanu, kā arī nepieciešamības gadījumā turpat EDS pieteikt nodokļu nomaksas termiņa pagarinājumu.

Arī brīdinājums par nodokļu parādu esamību ir papildināts ar iespēju uzreiz tiešsaistē veikt aprēķināto nodokļu samaksu vai lūgt nodokļa nomaksas termiņa pagarinājumu. Savukārt, saņemot informāciju par nodokļu pārmaksas esamību, lietotājs var izvēlēties iespēju “Novirzīt pārmaksu” un uzreiz brīvā formā iesniegt iesniegumu par attiecīgā nodokļa pārmaksas novirzīšanu citu nodokļu maksājumu segšanai.

Darbs e-vidē vēl pārskatāmāks un ērtāks

EDS lietotājam tagad ir iespēja izveidot personalizētu sadaļu “Mans saraksts”, iekļaujot tajā biežāk iesniedzamos vai aplūkojamos dokumentus. Lai to izveidotu, lietotājam dokumentu sarakstā “Visi dokumenti” jāizvēlas biežāk izmantotie dokumenti un jāatzīmē ar “Pievienot sarakstam”. Šajā sadaļā atzīmētie dokumenti tiek attēloti pa grupām, kurā katram dokumentam ir izveidota sava lapa ar dokumentu sarakstu dalījumā pa taksācijas periodiem.

Lai atvieglotu dokumentu meklēšanu, kā kritēriju izvēloties attiecīgā dokumenta iesniegšanas periodu, visiem dokumentiem tagad ir attēlots gan tā sākotnējās izveides datums, gan dokumenta iesniegšanas datums VID.

Ņemot vērā, ka par visiem sistēmā saņemtajiem VID paziņojumiem EDS lietotāji tiek informēti arī uz savu e-pasta adresi, savlaicīgai informācijas saņemšanai ir ļoti svarīgi, lai būtu norādīta tiešām aktuālā un ikdienā izmantojamā e-pasta adrese. Tādēļ turpmāk, pieslēdzoties EDS, lietotājam tiks piedāvāts aktualizēt un saglabāt viņa kontaktinformāciju, un pēc tam to apstiprināt, saņemot saiti tieši uz šo norādīto e-pasta adresi.

Tāpat EDS ir veikti arī nelieli kvalitatīvi uzlabojumi, lai vienkāršotu un atvieglotu dažādu deklarāciju un ziņojumu aizpildīšanu, piemēram, “Ziņas par darba ņēmējiem”, “Uzņēmuma gada pārskats”, "Mikrouzņēmuma nodokļa deklarācija", "Iesniegums samaksas termiņa pagarinājuma piešķiršanai”, “Uzņēmuma ienākuma nodokļa deklarācija”, “Valsts amatpersonas deklarācija” u.c.


Atstāt savu komentāru

karijs5 30.10.2016 13:59

Prieks, ka attīstās un iet laikam līdzi, nestāv uz vietas, kādam jau noderēs http://www.kredituapvienosana.lv/kredita-iestades

Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Ceturtdiena
2024. g. 25. aprīlis
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602