Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » Valdība atbalsta vairākus papildu priekšlikumus budžeta ieņēmumu palielināšanai
Izdrukāt

Valdība atbalsta vairākus papildu priekšlikumus budžeta ieņēmumu palielināšanai

12.08.2016

9. augustā Ministru kabineta (MK) sēdē tika izskatīts Finanšu ministrijas (FM) informatīvais ziņojums par iespējām palielināt valsts budžeta ieņēmumus, kurā iekļauti pēc 2. augusta MK sēdes precizētie pasākumi ieņēmumu palielināšanai, kā arī papildus priekšlikumi pasākumiem autoceļu lietošanas nodevas ieņēmumu palielināšanai.

Valdība vienojās turpināt diskusijas par priekšlikumu, kas paredz uzņēmumu ienākumu nodokļa zaudējumu pārnešanas iespēju ierobežošanu, pārrunājot jautājumus par zaudējumu segšanas termiņu, ik gadu sedzamo zaudējumu apmēru un dividenžu izmaksas ierobežošanas iespējām.

Tika atbalstīts priekšlikums par elektroenerģijas nodokļa atbrīvojumu atcelšanu. Elektroenerģijas nodoklis ir daļa no elektroenerģijas tirdzniecības izmaksām, kuras tiek iecenotas tirdzniecības pakalpojuma cenā, jo nodokļu maksātājs ir elektroenerģijas tirgotājs un elektroenerģijas ražotājs. Priekšlikums attiecināms uz visu elektroenerģiju, izņemot to, kuru izmanto preču pārvadājumiem un sabiedriskajiem pasažieru pārvadājumiem, tajā skaitā dzelzceļa transportā, pilsētu sabiedriskajos pasažieru pārvadājumos un mājsaimniecību lietotāji.

Valdība vienojās priekšlikumu par valsts kapitālsabiedrībām dividendēs izmaksājamās daļas apmēra paaugstināšanu 2017.gadā vērtēt kopā ar iesniegtajiem budžeta izdevumu pieprasījumiem.

Jau 2. augusta MK sēdē tika diskutēts par dabas resursu nodokļa likmju pārskatīšanu. Pēc Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) sniegtās papildu informācijas ministri šodien sēdē atbalstīja VARAM priekšlikumu no 2017.gada 1.janvāra  par 25% - 29% paaugstināt dabas resursu nodokļa likmes tādiem objektiem kā kaļķakmens, šūnakmens, krāsu zeme u.c. Tāpat valdība atbalstīja nodokļu likmju paaugstināšanu par zemes dzīļu derīgo īpašību izmantošanu un ārstnieciskajiem minerālūdeņiem vai tiem, kurus izmanto ārstniecībā termālās vai ūdensdziedniecības iestādēs ūdens ieguves teritorijā.

Valdībā tika atbalstīts arī priekšlikums veicināt pašfinansējošu nozares uzraudzību preču un pakalpojumu loteriju jomā pēc izvērtējuma par maksas pakalpojumu savietojamību ar esošo preču vai pakalpojumu loterijas organizēšanas valsts nodevu.

Papildus precizētajiem priekšlikumiem tika atbalstīti arī Satiksmes ministrijas (SM) piedāvātie pasākumi autoceļu lietošanas nodevu palielināšanai, tostarp autoceļu lietošanas nodevas maksas ieviešana arī par kravas automobiļiem, kuru pilna masa ir līdz 3500 kilogramiem, atbrīvojumu atcelšana no autoceļu lietošanas nodevas maksāšanas, papildu autoceļu posmu noteikšana, par kuru izmantošanu ir jāmaksā autoceļu lietošanas nodeva, kā arī administratīvā soda palielināšana par autoceļu nodevas pārkāpumiem.

Tika atbalstīts arī SM iesniegtais priekšlikums par termiņa noteikšanu atļaujām dalāmu kokmateriālu un lauksaimniecības produkcijas lielgabarīta un smagsvara kravu pārvadāšanai ar specializētiem lielgabarīta un smagsvara transportlīdzekļiem. 



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Ceturtdiena
2024. g. 28. marts
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602