Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » Apstiprina kārtību, kādā tabakas ražotājiem būs jāsniedz informācija Veselības inspekcijai
Izdrukāt

Apstiprina kārtību, kādā tabakas ražotājiem būs jāsniedz informācija Veselības inspekcijai

07.07.2016

5.jūlijā Ministru kabineta sanāksmē tika apstiprināts Veselības ministrijas sagatavotais Ministru kabineta noteikumu projekts, kurā noteikta kārtība, kādā jāsniedz un jāapstrādā informācija par tabakas izstrādājumiem, augu smēķēšanas produktiem, elektroniskajām cigaretēm un to uzpildes flakoniem.

Turpmāk tabakas izstrādājumu ražotājiem un importētājiem Veselības inspekcijai būs jāiesniedz saraksts ar visām tabakas izstrādājuma ražošanā izmantotajām sastāvdaļām un to daudzumu, norādot ietekmi uz patērētāju veselību. Tāpat attiecīgo produktu ražotājiem un importētājiem būs jānorāda arī darvas, nikotīna un oglekļa monoksīda emisiju līmeņi, jāsniedz informācija par tirgus izpēti u.c. informācija. Tabakas izstrādājumu ražotājiem un importētājiem būs jāinformē Veselības inspekcija arī ikreiz pirms jauna vai mainīta tabakas izstrādājuma laišanas tirgū. Cigarešu un tinamās tabakas ražotājiem un importētājiem būs arī pienākums veikt salīdzinošos pētījumus par prioritārajā piedevu sarakstā iekļautajām piedevām un jāiesniedz ziņojums par pētījumu rezultātiem Eiropas Komisijai un Veselības inspekcijai.

Informācija par produkciju, kuru plānots laist tirgū, būs jāsniedz arī elektronisko cigarešu un uzpildes flakonu ražotājiem un importētājiem, iekļaujot tajā datus par izstrādājuma sastāvdaļu un emisiju sarakstu un daudzumu, toksikoloģiskos datus un ietekmi uz patērētāja veselību, nikotīna devām u.c. Informācija par produkta sastāvdaļām un to daudzumu būs jāsniedz arī augu smēķēšanas produktu ražotājiem un importētājiem, kā arī jaunievestu tabakas izstrādājumu ražotājiem un importētājiem.

Atbilstoši noteikumiem visa informācija būs iesniedzama elektroniski vienotajā datu ievades portālā. Daļa no iesniegtās informācijas tiks publicēta Veselības inspekcijas tīmekļa vietnē, informējot sabiedrību par tabakas izstrādājumu sastāvu, pētījumiem un datiem par konkrēto tabakas izstrādājumu, par produkta toksicitāti, spēju izraisīt atkarību u.c.

Noteikumu projekts izstrādāts, balstoties uz Eiropas Parlamenta un Padomes 2014.gada 3.aprīļa direktīvu 2014/40/ES par dalībvalstu normatīvo un administratīvo aktu tuvināšanu attiecībā uz tabakas un saistīto izstrādājumu ražošanu, noformēšanu un pārdošanu, Eiropas Komisijas 2015.gada 24.novembra īstenošanas lēmumu 2015/2183, ar ko izveido vienu formātu paziņošanai par elektroniskajām cigaretēm un uzpildes flakoniem un Eiropas Komisijas 2015.gada 25.novembra īstenošanas lēmumu 2015/2186, ar ko nosaka formātu, kādā iesniedzama un publiskojama informācija par tabakas izstrādājumiem.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Ceturtdiena
2024. g. 25. aprīlis
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602