Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » Precizē atbalsta piešķiršanas kārtību jaunajiem lauksaimniekiem uzņēmējdarbības uzsākšanai
Izdrukāt

Precizē atbalsta piešķiršanas kārtību jaunajiem lauksaimniekiem uzņēmējdarbības uzsākšanai

13.06.2016

7.jūnijā valdība atbalstīja Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavotos grozījumus noteikumos, kas nosaka atbalsta piešķiršanas kārtību jaunajiem lauksaimniekiem uzņēmējdarbības uzsākšanai. Izmaiņas noteikumos sagatavotas, lai precizētu un vienkāršotu atbalsta piešķiršanas kārtību.

Izmaiņas atbalsta piešķiršanas kārtībā nosaka, ka turpmāk papildu punkti tiek piešķirti atbalsta pretendentiem, kuru saimniecības pamatdarbības nozare ir augļkopība, lopkopība vai dārzeņkopība. Jaunie nosacījumi tiks piemēroti nākamajās projektu iesniegumu pieņemšanas kārtās. Izmaiņas arī paredz vienkāršotu atbalsta pieprasījuma veidlapu atbalsta saņemšanai.

Saskaņā ar Eiropas Komisijas lēmumu atbalstīt tos, kas saimniecības dibināšanu vēl nav pabeiguši, atbalsta piešķiršanas kārtībā precizēts, ka jaunajam lauksaimniekam pieteikšanās brīdī ir jāatrodas saimniecības dibināšanas (setting-up) procesā.

Tā kā saimniecības, kas nodarbojas ar gaļas liellopu audzēšanu, aitkopību vai ilggadīgo stādījumu audzēšanu, stabilus ienākumus var gūt tikai savas darbības 3. vai 4. gadā, izmaiņas atbalsta piešķiršanas kārtībā paredz, ka šiem darījumdarbības plāniem īstenošanas termiņš ir četri gadi.

Tāpat nosacījumos precizēts, kā tiek aprēķināts saimniecības ekonomiskais lielums standarta izlaides vērtībā (SI). Atbalsta piešķiršanas kārtībā noteikts, ka SI aprēķināšanai tiek izmantoti tādi saimniecības ražošanas resursi, kuri tiek izmantoti saimnieciskajā darbībā un no kuriem tiek gūts ekonomiskais labums.

Jau ziņots, ka atbalsts jaunajiem lauksaimniekiem uzņēmējdarbības uzsākšanai ir noteikts 40 000 eiro vienreizēja maksājuma veidā, kas tiks izmaksāts divās daļās. Plānots, ka atbalsts jaunajiem lauksaimniekiem veicinās jauniešus veidot jaunas vai pārņemt lauku saimniecības savā īpašumā.

Izmaiņas kārtībā stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālā izdevuma „Latvijas Vēstnesis” interneta vietnē www.vestnesis.lv.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Piektdiena
2024. g. 29. marts
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602