Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » VID informācija nodokļu maksātājiem tiek nosūtīta elektroniskajā deklarēšanas sistēmā
Izdrukāt

VID informācija nodokļu maksātājiem tiek nosūtīta elektroniskajā deklarēšanas sistēmā

27.05.2016

Valsts ieņēmumu dienests (turpmāk – VID) atgādina, ka, lai padarītu ērtāku un paātrinātu VID un nodokļu maksātāju komunikāciju, jau kopš 2013.gada maija katram nodokļu maksātājam VID elektroniskajā deklarēšanas sistēmā (EDS) ir izveidota pastkaste, uz kuru tiek nosūtīti VID izdotie administratīvie akti, dokumenti un cita veida informācija. Šie dokumenti un informācija papildus ne pa pastu, ne uz e-pasta adresi nodokļu maksātājam netiek nosūtīti. Izņēmums ir tikai gadījumos, ja nodokļu maksātājs ir norādījis VID citu konkrētā dokumenta paziņošanas jeb saņemšanas veidu.

Tas nozīmē, ka Valsts ieņēmumu dienests izdotos administratīvos aktus, lēmumus, dokumentus un cita veida informāciju nodokļu maksātājam, kurš ir VID EDS lietotājs, paziņo jeb nosūta, izmantojot VID EDS, vienlaikus par to nosūtot informāciju uz nodokļu maksātāja e-pasta adresi, ko tas ir norādījis elektroniskās deklarēšanas sistēmā[1] kā savu saziņas e-pastu. Nodokļu maksātājs tiek uzskatīts par EDS lietotāju, sākot ar tā reģistrēšanās brīdi šajā sistēmā.

Atgādinām, ka šādā veidā VID nosūtītā informācija nodokļu maksātājiem tiek uzskatīta par paziņotu jeb saņemtu otrajā darba dienā pēc tās ievietošanas VID EDS.

Tādēļ, lai EDS lietotāji laicīgi saņemtu informāciju par VID nosūtītajiem elektroniskajiem dokumentiem, aicinām EDS lietotājus pārliecināties, vai sadaļā „Sarakste ar VID” norādītā elektroniskā pasta adrese ir aktuāla un tiek ikdienā izmantota.

VID pieļauj, ka var rasties objektīvas situācijas, kad nodokļu maksātājam nav iespējams konkrēto pieprasīto dokumentu saņemt VID EDS. Tādēļ, lai nerastos domstarpības, šādos gadījumos lūdzam nodokļu maksātājus Valsts ieņēmumu dienestam iesniegtajā informācijas pieprasījumā norādīt konkrētu vēlamo atbildes saņemšanas veidu vai adresi. 

Papildus vēršam uzmanību, ka atbilstoši Paziņošanas likumam iestāde pēc iespējas ņem vērā adresāta norādīto dokumenta paziņošanas veidu vai pati izvēlas tādu veidu, kas nodrošinātu atbilstošu dokumenta paziņošanu adresātam, ja ārējā normatīvajā aktā nav noteikts konkrēts dokumenta paziņošanas veids.

VID atgādina, ka ikviens var kļūt par EDS lietotāju, neslēdzot līgumu ar VID, bet izmantojot savas internetbankas lietotājvārdu un paroli, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes izsniegto eID viedkarti vai VAS „Latvijas Valsts radio un televīzijas centra” izsniegto elektronisko paraksta viedkarti (e-parakstu).



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Trešdiena
2024. g. 24. aprīlis
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602