Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » Muitas kodeksa ieviešana no 2016. gada 1.maija
Izdrukāt

Muitas kodeksa ieviešana no 2016. gada 1.maija

27.04.2016

2016.gada 21.aprīlī Valsts ieņēmumu dienestā (turpmāk – VID) notika Muitas un uzņēmēju konsultatīvās padomes sēde, kurā VID Muitas pārvaldes un Finanšu ministrijas amatpersonas iepazīstināja komersantus ar gaidāmajām izmaiņām saistībā ar Savienības Muitas kodeksa ieviešanu ar šī gada 1.maiju. Sanāksmes laikā tika pārrunāti arī citi aktuāli jautājumi uzņēmējiem, kuri darbojas muitas jomā.

Muitas un uzņēmēju konsultatīvās padomes  sēdes dalībnieki tika informēti par izmaiņām ar šā gada 1.maiju saistībā ar eksporta procedūru noslēgšanu, vēršot uzmanību uz to, ka eksporta un tranzīta secīgo procedūru piemērošana nebūs atļauta akcīzes precēm atliktajā akcīzes nodokļa režīmā un kopējai lauksaimniecības politikai pakļautām precēm, par kurām paredzēta kompensācija par eksportu.

Tāpat sēdes dalībniekiem tika sniegta informācija par nokavējuma naudas aprēķināšanu muitas parāda un citu muitas iestāžu administrēto nodokļu parādu gadījumā attiecībā uz muitas procedūru – tranzīts, nodokļu maksājumiem, kas tiks ietverti muitas maksājumu parāda, kas var rasties, nodrošināšanai pēc 2016.gada 1.maija, kā arī par muitas maksājumu parāda paziņošanu, ja muitas maksājumu parāda summa par vienā deklarācijā ietvertajām precēm ir mazāka par 10 eiro. Uzņēmēji tika informēti arī par  importa deklarāciju datu pārbaužu apjoma samazināšanu atzītajiem uzņēmējiem (AEO) un citiem plānotajiem pasākumiem importa deklarāciju noformēšanas paātrināšanai. Tika vērsta uzņēmēju uzmanība uz plānotajām izmaiņām tranzīta deklarāciju atzīšanā par nederīgām un sniegts skaidrojums par rīcību gadījumos, kad tiek konstatētas neatbilstības tranzīta deklarācijā.

Muitas pārvaldes pārstāve sēdes dalībniekus informēja par sadarbības ar Krievijas Federācijas Federālo muitas dienestu aktualitātēm, tajā skaitā par plānoto iniciatīvu organizēt „paātrinātās robežšķērsošanas līniju” uzņēmējiem vienā no robežšķērsošanas vietām. Uzņēmēji tika informēti arī par Latvijas puses atkārtoti aktualizēto nepieciešamību iekļaut Krievijas robežšķērsošanas vietu sarakstā TIR sistēmas piemērošanai RŠV „Burački”, uz ko Krievijas puse atkārtoti norādīja, ka pašlaik tas nav iespējams RŠV “Burački” pārslogotības dēļ.

Finanšu ministrijas pārstāve informēja par likumprojekta “Muitas likums” virzību un Ministru Kabineta noteikumu projektu izstrādes gaitu saistībā ar Savienības Muitas kodeksa ieviešanu. Uzņēmēji tika informēti arī par jautājumu saistībā ar preču pārvietošanu starp divām brīvajām zonām viena muitas kontroles punkta ietvaros.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Piektdiena
2024. g. 29. marts
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602