Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » Rosina uz gadu atlikt termiņu, no kura maksātnespējas administratoriem jāiesniedz valsts amatpersonas deklarācija
Izdrukāt

Rosina uz gadu atlikt termiņu, no kura maksātnespējas administratoriem jāiesniedz valsts amatpersonas deklarācija

08.02.2016

Visiem maksātnespējas administratoriem, tostarp arī tiem, kuri ir advokāti, valsts amatpersonas deklarācija, stājoties amatā, būs jāiesniedz, sākot ar 2017.gada 1.janvāri. To paredz grozījumi likumā “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā”, ko 2.februārī izskatīšanai Saeimā nolēma virzīt Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija. 

“Šis plānots kā pagaidu regulējums, lai Saeima tālāk varētu sagatavot un pieņemt grozījumus likumā attiecībā uz visiem maksātnespējas administratoriem, ņemot vērā Satversmes tiesas nolēmumus visās lietās, kas ierosinātas saistībā ar profesionālās darbības garantijām advokātiem,” šodienas lēmumu skaidro Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētājs Sergejs Dolgopolovs. 

Grozījumi paredz papildināt interešu konflikta novēršanas likuma pārejas noteikumus, nosakot, ka maksātnespējas administratoriem valsts amatpersonas deklarācijas, stājoties amatā, iesniegšanas termiņš būs skaitāms no 2017.gada 1.janvāra. 

Likumprojekts arī paredz, ka līdz šī gada 1.februārim iesniegtās deklarācijas Valsts ieņēmumu dienestam (VID) no elektroniskās deklarēšanas sistēmas būs jādzēš, jo, ņemot vērā deklarāciju iesniegšanas termiņa atlikšanu, nav pamata turpināt to apstrādi. VID informē, ka nodokļu administrācijas rīcībā ir ziņas par četrām iesniegtām deklarācijām. 

Likumprojekts, izpildot Valsts pārvaldes komisijas doto uzdevumu, sagatavots Tieslietu ministrijā, ņemot vērā, ka šobrīd nav viennozīmīga regulējuma attiecībā uz maksātnespējas administratoru, tostarp advokātu, kuri vienlaikus ir arī maksātnespējas administratori, pienākumu iesniegt valsts amatpersonas deklarāciju un tajā norādāmo ziņu apjomu. 

Satversmes tiesa savā spriedumā norādījusi, ka maksātnespējas administratoriem, kuri praktizē arī kā advokāti, patlaban kā valsts amatpersonām noteiktie ierobežojumi nenodrošina viņu profesionālās darbības garantijas un advokātu darbības principu ievērošanu. Tam par iemeslu ir no šī gada noteiktais valsts amatpersonas statuss, kā arī pienākums iesniegt valsts amatpersonas deklarāciju, kurā jānorāda informācija par gūtajiem ienākumiem, kā arī veiktajiem darījumiem, to apmēru un darījumos iesaistītajām personām. 

Valsts pārvaldes komisija lūgs Saeimu likumprojektu “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” iekļaut 4.februāra sēdes darba kārtībā, piešķirt tam  steidzamību un izskatīt gan pirmajā, gan arī otrajā galīgajā lasījumā bez atkārtotas izskatīšanas atbildīgajā komisijā, informē komisijas priekšsēdētājs Sergejs Dolgopolovs. Plānots, ka likuma pārejas noteikumi par deklarāciju iesniegšanas termiņa atlikšanu stāsies spēkā nākamajā dienā pēc likuma izsludināšanas.   



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Sestdiena
2024. g. 20. aprīlis
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602