Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » Kā rīkoties, ja pirmais dalībnieku reģistra nodalījums nav iesniegts Komerclikumā noteiktajā termiņā
Izdrukāt

Kā rīkoties, ja pirmais dalībnieku reģistra nodalījums nav iesniegts Komerclikumā noteiktajā termiņā

01.09.2015

Pirmais dalībnieku reģistra nodalījums visām divu vai vairāku dalībnieku SIA Uzņēmumu reģistrā, saskaņā ar Komerclikumu, bija jāiesniedz līdz šī gada 30.jūnijam. Sākotnējie Uzņēmumu reģistra statistikas dati liecina, ka prasības izpildījuši vien 38% jeb 13 038 kapitālsabiedrības. Esam sagatavojuši piecus ieteikumus, kā rīkoties un kas jāņem vērā visām divu vai vairāku dalībnieku SIA, kuras prasības vēl nav izpildījušas-informē LR Uzņēmumu reģistrs.

1. Neatlieciet prasību izpildi – dokumenti ir jāsakārto!

Pienākumu iesniegt pirmo dalībnieku reģistra nodalījumu sabiedrībām ar ierobežotu atbildību noteica grozījumi Komerclikumā, kas spēkā stājās 2013.gada 1.jūlijā jeb, tā dēvētie, antireiderisma grozījumi, un Komerclikuma prasības ir saistošas visiem komercdarbības veicējiem Latvijā. Ar mērķi atvieglot prasību izpildi uzņēmējiem šī gada 4.jūnijā spēkā stājās Komerclikuma grozījumi, nosakot, ka Komerclikumā noteiktais termiņš (šī gada 30.jūnijs) nav saistošs viena dalībnieka SIA, tomēr tas paliek saistošs visām divu vai vairāku dalībnieku SIA. Tāpat aicinām ņemt vērā, ka Komerclikums paredz arī prasību neizpildījušo SIA likvidāciju, tomēr tas noteikti nenotiks bez brīdinājuma. Likvidācija nav automātiska - sākotnēji Uzņēmumu reģistrs nosūtīs aicinājumu novērst konstatētos trūkumus – ja noteiktajā termiņā tas netiks izdarīts, Uzņēmumu reģistrs būs tiesīgs vērsties ar prasības pieteikumu tiesā par sabiedrības darbības izbeigšanu un likvidācijas procesa uzsākšanu. Tāpēc aicinām neatlikt prasību izpildi un sakārtot dokumentus!

2. Iepazīstieties ar sagatavotajiem atbalsta materiāliem – tie atvieglos prasību izpildi!

Mēs saprotam, ka dokumentu aizpildīšana var likties sarežģīta un laikietilpīga, tāpēc, lai sniegtu atbalstu uzņēmējiem, Uzņēmumu reģistrs izveidojis informatīvo vietni www.sakartopapirus.ur.gov.lv, kur pieejama visa aktuālā informācija saistībā ar prasību izpildi – dokumentu un veidlapu paraugi, informatīvie bukleti, video pamācības latviešu valodā, kā arī ar subtitriem krievu valodā u.c. Aicinām iepazīties ar šiem atbalsta dokumentiem, jo tie atvieglos prasību izpildi!

3. Izvēlieties parakstu apliecināšanas veidu laicīgi!

Ņemiet vērā, ka paraksti uz pirmā dalībnieku reģistra nodalījuma ir jāapliecina notariāli. Parakstu apliecināšana var notikt: sagatavojot dokumentu elektroniski un parakstot ar drošu elektronisko parakstu un laika zīmogu (vienas e-parakstīšanās reizes cena – 0,41 EUR), pie Uzņēmumu reģistra valsts notāra (izmaksas ir 7,11 EUR par parakstu) vai pie zvērināta notāra (izmaksas saskaņā ar cenrādi),

4. Iesniedziet dokumentus!

Lai izvairītos no rindām un lieka laika patēriņa, aicinām aizpildīt un iesniegt pieteikumu elektroniski. Taču ņemiet vērā, ka dokumentus var iesniegt arī klātienē un pa pastu (nosūtot vai, ierodoties tajās reģionālajās nodaļās, kur uzņēmums sākotnēji reģistrēts), kā arī nosūtot uz e pastu: info@ur.gov.lv (parakstītus ar drošu elektronisko parakstu un laika zīmogu).

5. Gaidiet lēmumu!

Iesniegtos dokumentus izskatīs Uzņēmumu reģistra notārs, un Jūs saņemsiet atbildi par pieņemto lēmumu.


Atstāt savu komentāru

lidija 03.09.2015 15:27

Как долго ждать решения, документы были отправлены по почте 30.07.2015

Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Piektdiena
2024. g. 19. aprīlis
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602