Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » Nodokļu maksātāji, kuri kavēs nodokļu nomaksas termiņu, tiks iekļauti riskantāko nodokļu maksātāju grupā
Izdrukāt

Nodokļu maksātāji, kuri kavēs nodokļu nomaksas termiņu, tiks iekļauti riskantāko nodokļu maksātāju grupā

21.07.2015

Valsts ieņēmumu dienests (turpmāk – VID) atbalsta godprātīgu nodokļu maksāšanu un aktīvi iesaistās ēnu ekonomikas apkarošanas pasākumos, tajā skaitā regulāri pilnveido VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmu (VID EDS), lai nodokļu nomaksa būtu vienkārša ikvienam lietotājam. No 2015.gada 14.jūlija tie nodokļu maksātāji, kuri kavēs nodokļu nomaksas termiņu, saņems savā VID EDS brīdinājuma paziņojumu, ka iekļauti riskantāko nodokļu maksātāju grupā.

No 2015.gada 14.jūlija tie nodokļu maksātāji, kuri pēdējā gada laikā ir kavējuši pievienotās vērtības nodokļa (turpmāk – PVN) deklarācijas un pārskata “Ziņojums par valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām no darba ņēmēju darba ienākumiem, iedzīvotāju ienākuma nodokli un uzņēmējdarbības riska valsts nodevu pārskata mēnesī” iesniegšanu vairāk nekā trīs termiņus, saņems brīdinājuma paziņojumu VID EDS, ka nodokļu maksātājs ir iekļauts riskantāko nodokļu maksātāju grupā.

Nodokļu maksātājus, kuri VID EDS saņēmuši šādu paziņojumu, VID aicina ievērot nodokļu pārskatu un deklarāciju iesniegšanas termiņus un turpmāk nodokļu pārskatus un deklarācijas iesniegt savlaicīgi.

VID atgādina, ja reģistrēts nodokļa maksātājs PVN deklarāciju un tās pielikumus iesniedz VID, izmantojot EDS, deklarācijas iesniegšanas termiņš ir 20 dienas pēc taksācijas perioda beigām. Darba devējam ir pienākums reizi mēnesī līdz obligāto iemaksu veikšanai noteiktajam termiņam iesniegt VID ziņojumu par obligāto iemaksu objektu un obligātajām iemaksām no darba ņēmēju darba ienākumiem pārskata mēnesī Ministru kabineta noteiktajā kārtībā.

Atgādinām, ka par pārskatu un nodokļu deklarāciju iesniegšanu, pārkāpjot nodokļu normatīvajos aktos noteikto iesniegšanas termiņu,  nodokļu maksātājam var tikt piemērota administratīvā atbildība saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpuma kodeksa 159.8 pantu.

Vēršam uzmanību, ka tos nodokļu maksātājus, kuriem VID veiktās datorizētās riska analīzes rezultātā ir uzrādīti augstākie nodokļu nenomaksas riski, tajā skaitā regulārs nodokļu pārskatu un deklarāciju iesniegšanas termiņu kavēšanas risks, VID turpinās uzraudzīt un nepieciešamības gadījumā veiks atbilstošus nodokļu administrēšanas pasākumus.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Piektdiena
2024. g. 29. marts
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602