Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » Tranzīta muitas deklarācijai (t.sk. TIR karnetes elektroniskajai deklarācijai) būs jāpievieno pavaddokumenti skenētā veidā
Izdrukāt

Tranzīta muitas deklarācijai (t.sk. TIR karnetes elektroniskajai deklarācijai) būs jāpievieno pavaddokumenti skenētā veidā

23.04.2015

Valsts ieņēmumu dienesta (turpmāk – VID) Muitas pārvalde informē, ka Atzīto nosūtītāju muitas atļauju saņēmušajiem komersantiem (turpmāk – atzītie nosūtītāji), sākot ar 2015.gada 1.jūliju, tranzīta muitas deklarācijai (t.sk. TIR karnetes elektroniskajai deklarācijai) būs jāpievieno pavaddokumenti skenētā veidā.

Saskaņā ar Ministru kabineta 2013.gada 15.oktobra noteikumu Nr.1108 „Kārtība, kādā, muitojot preces, elektroniski iesniedz muitas normatīvajos aktos noteiktās deklarācijas” (turpmāk – Noteikumi Nr.1108) 8.punktu muitas deklarācijas šajos noteikumos noteiktajā kārtībā iesniedzamas elektroniski tādu muitas procedūru deklarēšanai, kuras ir pieejamas, izmantojot elektroniskās deklarēšanas sistēmas funkcionalitāti. Ņemot vērā, ka tranzīta muitas deklarācija ir iesniedzama elektroniski Elektroniskās muitas datu apstrādes sistēmas (turpmāk – EMDAS) Tranzīta kontroles sistēmā, ir ieviestas izmaiņas minētās sistēmas funkcionalitātē, kas nodrošina iespēju tranzīta muitas deklarācijai pievienot pavaddokumentus skenētā veidā.

Saskaņā ar Komisijas 1993.gada 2.jūlija Regulas (EEK) Nr.2454/93, ar ko nosaka īstenošanas noteikumus Padomes Regulai (EEK) Nr.2913/92 par Kopienas Muitas kodeksa izveidi (turpmāk – Regula Nr.2454/93) 253.a panta otro daļu vienkāršotās deklarēšanas vai vietējās muitošanas procedūru var izmantot ar nosacījumu, ka muitas deklarācijas un paziņojumus iesniedz elektroniski. Saskaņā ar Regulas Nr.2454/93 219.pantu:

1.  Preces, uz ko attiecas tranzīta deklarācija, uzrāda kopā ar pārvadājuma dokumentu.  

2. Neskarot iespējamos vienkāršotos pasākumus, nosūtītājai muitas iestādei uzrāda muitas dokumentu attiecībā uz preču izvešanu/nosūtīšanu vai atkalizvešanu no Kopienas muitas teritorijas vai līdzīgas nozīmes dokumentu kopā ar tranzīta deklarāciju, uz ko tas attiecas.

3. Attiecīgā gadījumā muitas dienesti var prasīt uzrādīt dokumentu attiecībā uz iepriekšējo muitas procedūru.

Lai ieviestu administratīvi tiesiskajās attiecībās efektīvus privātpersonas un valsts pārvaldes iestādes komunikācijas kanālus un metodes (elektronisko vidi), kas atvieglo privātpersonas darbu, atzītajiem nosūtītājiem iesniedzot elektroniski tranzīta deklarāciju, tranzīta deklarācijas 44.2.ailē „Pievienotie dokumenti” norādītie pavaddokumenti jāpievieno skenētā veidā.

Papildus minētajam, noformējot tranzīta muitas procedūru, skenētā veidā 44.2.ailē iesniedzams aprēķins par muitas nodokļa, akcīzes nodokļa un pievienotās vērtības nodokļa parādu, kas varētu rasties (galvojuma summas aprēķina veidlapa), kā arī dokuments vai dokumenti, pēc kā var identificēt preces, aprēķināt iespējamo muitas parādu vai pārbaudīt iespējamā muitas parāda aprēķinu.  

Dokumenti, kas noformēti EMDAS un elektroniski ir pieejami attiecīgās muitas iestādes amatpersonai, skenētā veidā tranzīta muitas deklarācijai nav jāpievieno. Lūdzam ņemt vērā, ka muitas iestādes amatpersonai elektroniski pieejami tikai dokumenti, kas noformēti konkrētajā muitas iestādē vai adresēti konkrētajai muitas iestādei, kas ir deklarētā un/vai faktiskā izvešanas, saņēmēja vai cita iesaistītā muitas iestāde.

Informējam, ka tranzīta muitas deklarācijai viena pievienotā faila lielums nevar pārsniegt 2,86 MB, kā arī vienai deklarācijai var pievienot līdz 99 failiem. Pieņemtai tranzīta muitas deklarācijai skenētus dokumentus iespējams pievienot, deklarācijai atrodoties labošanas režīmā.

Atgādinām, ka saskaņā ar Noteikumu Nr.1108 7.punktu, persona, kura muitas deklarācijas iesniedz elektroniski, glabā ar attiecīgajām deklarācijām saistītos dokumentus vismaz trīs gadus, kā arī pēc VID amatpersonas pieprasījuma iesniedz ar muitas deklarācijām saistītos dokumentus. Šis nosacījums jāizpilda arī tad, ja dokumenti muitas iestādei iesūtīti skenētā veidā. 



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Piektdiena
2024. g. 26. aprīlis
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602