Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » Valsts ieņēmumu dienests ievieš uzlabojumus VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmā
Izdrukāt

Valsts ieņēmumu dienests ievieš uzlabojumus VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmā

08.04.2015

Rūpējoties par nodokļu maksātāju apkalpošanas kvalitāti un administratīvā sloga mazināšanu, šī gada 7. aprīlī tiks ieviesti jauni uzlabojumi Valsts ieņēmumu dienesta (turpmāk – VID) Elektroniskās deklarēšanas sistēmā (turpmāk – EDS), kas padarīs tās lietošanu ērtāku un pārskatāmāku.

EDS pastāvīgi tiek pilnveidota un modernizēta, lai nodokļu maksātāji varētu pildīt nodokļu saistības atbilstoši normatīvo aktu prasībām, kā arī mazinātu administratīvo slogu un vienkāršotu nodokļu saistību izpildi. Rūpējoties par to, lai nodokļu nomaksa kļūtu vienkāršāka un ērtāka, jau pagājušā gada nogalē EDS tika ieviesti dažādi uzlabojumi, piemēram, deklarāciju iesniegšanas kalendārs, nodokļu parādu kalkulators, vienkāršota deklarāciju iesniegšana valsts amatpersonām.

VID informē, ka šī gada 7.aprīlī ekspluatācijā tiks ieviesta EDS versija 7.5, kas paredz uzlabotus nodokļu administrēšanas risinājumus gan juridiskajām, gan fiziskajām personām.

Uzlabojumi, kas iekļauti jaunajā EDS versijā.

  1. Nodokļu maksātājiem tiek nodrošināta informācija ne tikai par aktuālajiem nodokļu parādiem, bet arī nodokļu pārmaksām, ja nodokļu maksātājam tādas ir izveidojušās. Informācija par pārmaksām ir pieejama detalizēti pa nodokļu veidiem.
  2. Pašvaldībām EDS dokumentu grupā "Uzņēmuma ienākuma nodokļa dokumenti" izveidots jauns strukturēts dokuments "Pārskats par nekustamā īpašuma nodokļa atlaižu piemērošanu", kas līdz pēctaksācijas gada 1.maijam jāiesniedz tām pašvaldībām, kuru teritorijā atrodas speciālo ekonomisko zonu kapitālsabiedrības un brīvostu licencētās kapitālsabiedrības.
  3. Uzņēmējiem EDS dokumentu grupā "Uzņēmuma ienākuma nodokļa dokumenti" izveidots jauns strukturēts dokuments "Pārskats par tiešo nodokļu atlaidēm un atbalstu ieguldījumu veikšanai", kas vienlaikus ar uzņēmuma gada pārskatu jāiesniedz speciālo ekonomisko zonu kapitālsabiedrībām un brīvostu licencētām kapitālsabiedrībām.
  4. Uzņēmumiem ir pieejams jauns nestrukturēts dokuments "Iesniegums PVN nodrošinājuma saņemšanai, pārreģistrācijai un anulēšanai". EDS iesniegtie šī veida dokumenti tiks automātiski sūtīti uz VID Akcīzes preču aprites daļas lietvedības e-pasta adresi.
  5. Lai novērstu jebkādu iespēju iesniegt dokumentus ar nekorektiem personu datiem, EDS dokumentu "Ziņas par darba ņēmējiem", "Darba devēja ziņojums", "Mikrouzņēmumu nodokļa deklarācija", "Paziņojums par fiziskai personai izmaksātajām summām (kopsavilkums)"  ievadformās pievienota personas koda un vārda, uzvārda atbilstības kontrole, kas neatbilstību gadījumā attēlo kļūdas paziņojumu.

Papildus ar EDS versiju 7.5 ir īstenotas izmaiņas vairākos pievienotās vērtības nodokļa, iedzīvotāju ienākuma nodokļa un akcīzes nodokļa dokumentos iestrādātajās kontrolēs un EDS klientu brīdināšanas funkcijās, kā arī ieviestas vairākas jaunas funkcijas, kas liedz iespēju iesniegt kļūdainu dokumentu un brīdina par dokumentā konstatētajām nesakritībām.

VID atgādina, ka ikviens var kļūt par EDS lietotāju, neslēdzot līgumu ar VID, bet izmantojot savas internetbankas lietotājvārdu un paroli, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes izsniegto eID viedkarti vai VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" izsniegto droša elektroniskā paraksta viedkarti (e-parakstu).



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Ceturtdiena
2024. g. 25. aprīlis
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602