Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » Grozījumi noteikumos par tūrisma operatora, tūrisma aģenta un klienta tiesībām un pienākumiem
Izdrukāt

Grozījumi noteikumos par tūrisma operatora, tūrisma aģenta un klienta tiesībām un pienākumiem

02.03.2015

Ar mērķi uzlabot patērētāju aizsardzību, kā arī nodrošināt efektīvāku Ekonomikas ministrijas pārziņā esošās Tūrisma aģentu un tūrisma operatoru datubāzes (turpmāk – TATO) uzturēšanu un Patērētāju tiesību aizsardzības centra (turpmāk – PTAC) darbību, veicot tūrisma aģentu un tūrisma operatoru darbības uzraudzību, Ekonomikas ministrija ir izstrādājusi grozījumus noteikumos par tūrisma operatora, tūrisma aģenta un klienta tiesībām un pienākumiem, kompleksa tūrisma pakalpojuma sagatavošanas un īstenošanas kārtību, klientam sniedzamo informāciju un naudas drošības garantijas iemaksas kārtību.

Grozījumi noteikumos paredz, ka tūrisma operatoram informācija par klientu iemaksātās naudas drošības garantiju būs jāiesniedz vienlaikus ar reģistrēšanos TATO datubāzē, tādējādi samazinot gan no komersanta, gan reģistrētāja puses veicamos soļus, kā arī dod iespēju izvairīties no situācijām, kad komersants neiesniedz informāciju par garantiju pēc reģistrēšanās TATO.

Pēc grozījumu noteikumos stāšanās spēkā tūrisma aģentiem papildus iesniegumam būs jāiesniedz arī informācija par tūrisma operatoriem, kuru vārdā viņi var piedāvāt un pārdot klientam kompleksus tūrisma pakalpojumus, tādējādi padarot efektīvāku kontroles īstenošanu.

Noteikumu projektā ir definēti gadījumi, kad komersantu drīkstēs izslēgt no datubāzes, nodrošinot, ka TATO datubāzē ir aktuālākā informācija.

Papildus grozījumi paredz, ka tūrisma operatoram vai aģentam informācija par klienta iemaksātās naudas drošības garantiju būs jāsniedz jau pirms līguma slēgšanas, nevis tikai pirms paša ceļojuma, kā tas ir pašlaik.

Noteikumu projekts paredz arī, ka līgumos, kurus tūrisma aģents ar klientu slēdz kā starpnieks ārvalstu tūrisma operatoram, TATO numura vietā būs jānorāda reģistrācijas numurs attiecīgā komersanta reģistrācijas valstī.

Pēc starpinstitūciju saskaņošanas noteikumu projekts tiks iesniegts apstiprināšanai Ministru kabineta sēdē.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Ceturtdiena
2024. g. 25. aprīlis
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602