Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » Mazinās administratīvo slogu darba devējiem
Izdrukāt

Mazinās administratīvo slogu darba devējiem

29.09.2014

Turpmāk darba devējiem Valsts ieņēmumu dienestā (VID) nebūs jāsniedz ziņas tajos gadījumos, kad darbiniekam mainās apdrošināšanas veidi, kuriem viņš tiek apdrošināts, t.i., mainās piemērojamā valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu likme. Tādējādi mazināsies administratīvais slogs darba devējiem, skaidro Labklājības ministrija (LM).

Iepriekšminēto paredz valdībā apstiprinātie grozījumi Ministru kabineta Noteikumos par valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu veicēju reģistrāciju un ziņojumiem par valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām un iedzīvotāju ienākuma nodokli.

Turpmāk darba devējiem, kuri maksā mikrouzņēmuma nodokli, VID nebūs jānorāda darbinieku profesiju kodi. Līdz šim darba devējiem, kuri maksā mikrouzņēmuma nodokli, pieņemot darbinieku darbā, bija jāsniedz ziņas VID un jānorāda arī darbinieka profesijas kods, kā arī, ja darbiniekam mainās profesija, tad attiecīgi jaunā darbinieka profesija arī jāpaziņo VID.

Vienlaikus darba devējam, kurš maksā mikrouzņēmumu nodokli, nebūs jāsniedz VID informācija par darba ņēmēja statusa iegūšanu par mikrouzņēmumu īpašniekiem, valdes locekļiem un prokūristiem.

Tāpat darba devējiem turpmāk VID būs jāsniedz ziņas par darba ņēmēju, kuram ir piešķirts vai beidzies atvaļinājums kā bērna tēvam sakarā ar bērna piedzimšanu. Tādejādi Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras rīcībā būs iepriekš minētā informācija un tēvam vairs nevajadzēs iesniegt darba devēja rakstisku apstiprinājumu par atrašanos atvaļinājumā sakarā ar bērna piedzimšanu.

Iepriekš minētie grozījumi būs spēkā no 2015.gada 1.jūnija.

Atgādinām, ka katru darba ņēmēju, kurš ieguvis, mainījis vai zaudējis darba ņēmēja statusu, darba devējs reģistrē VID pēc darba devēja reģistrācijas vietas.

Atkarībā no tā, kādiem valsts sociālās apdrošināšanas veidiem darba ņēmējs ir obligāti sociāli apdrošināms, ir noteikta valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu likme.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Ceturtdiena
2024. g. 18. aprīlis
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602