Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » Latvijā nodarbinātiem trešo valstu pilsoņiem izsniegs vadītāja kvalifikācijas kartes
Izdrukāt

Latvijā nodarbinātiem trešo valstu pilsoņiem izsniegs vadītāja kvalifikācijas kartes

12.09.2014

Turpmāk autovadītājiem no valstīm, kas nav Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis, lai strādātu autopārvadājumu uzņēmumā Latvijā, auto vadīšanas profesionālo iemaņu apliecināšanai tiks izsniegta vadītāja kvalifikācijas karte.

Tas nozīmē, ka šiem autovadītājiem pēc darba atļaujas saņemšanas vairs nebūs jāmaina savas trešajās valstīs iegūtās vadītāja apliecības pret Latvijas vadītāja apliecībām. Tā vietā viņiem tiks izsniegts atsevišķs dokuments – kvalifikācijas karte, kas apliecinās viņu profesionālo kvalifikāciju. Tās maksimālais derīguma termiņš būs pieci gadi.

Tādējādi tiktu samazināts ar šo transportlīdzekļu vadītāju piesaistīšanu saistītais administratīvais slogs, kā arī atvieglota autopārvadājumu uzņēmumu darbība ārvalstīs. Pašlaik, lai kompensētu transportlīdzekļu vadītāju trūkumu kravu un pasažieru pārvadājumu nozarē, uzņēmumi arvien plašāk piesaista transportlīdzekļu vadītājus, kas nav ES pilsoņi. Turklāt, šie vadītāji pārsvarā veic pārvadājumus uz trešajām valstīm un bieži vien sastopas ar neizpratni no kontrolējošo institūciju puses attiecībā uz to, kāpēc viņiem, kā trešo valstu pilsoņiem, ir Latvijas vadītāja apliecība.

Jauno kārtību paredz Satiksmes ministrijas izstrādātie grozījumi noteikumos „Transportlīdzekļu vadītāja tiesību iegūšanas un atjaunošanas kārtība un vadītāja apliecības izsniegšanas, apmaiņas, atjaunošanas un iznīcināšanas kārtība”, ko otrdien, 9.septembrī, apstiprināja valdība.

Tāpat ir paredzēts uzlabot velosipēda vadītāja apliecības paraugu, jo pašreizējais velosipēda vadītāja apliecības paraugs ir novecojis un šo apliecību izgatavošana ir darbietilpīga. Arī turpmāk VAS „Ceļu satiksmes drošības direkcija” šo apliecību izsniegs bez maksas.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Piektdiena
2024. g. 29. marts
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602