Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » Izmantojiet iespējas veikt brīvprātīgu nokavēto nodokļu maksājumu samaksu
Izdrukāt

Izmantojiet iespējas veikt brīvprātīgu nokavēto nodokļu maksājumu samaksu

01.09.2014

Valsts ieņēmumu dienests (turpmāk – VID) aicina nodokļu maksātājus, kuriem jau pirms nodokļu samaksas termiņa iestāšanās zināms, ka objektīvu iemeslu dēļ nebūs iespējams savlaicīgi un pilnā apmērā samaksāt aprēķināto nodokļu maksājumu, vai jau ir radušies nokavētie nodokļu maksājumu parādi, kas ir piedzenami bezstrīda kārtībā, izvērtēt iespēju veikt labprātīgu nokavēto nodokļu maksājumu samaksu.

Lai atvieglotu labprātīgu nodokļu parādu samaksu, nodokļu likumos ir paredzētas vairākas iespējas - nodokļu samaksas termiņa pagarināšana, atlikšana vai vienošanās noslēgšanai ar VID:

  • iespēja saskaņā ar likuma „Par nodokļiem un nodevām” 24.pantu pagarināt nokavēto nodokļu maksājumu samaksas termiņu. Informācija par termiņa pagarinājumu piešķiršanas kārtību pieejama VID mājaslapā sadaļā „Veidlapas un iesniegumi” (Iesniegums samaksas termiņa pagarinājuma piešķiršanai). Iespēja iesniegt VID argumentētu iesniegumu par labprātīgu nodokļu parādu nomaksu, t.i., saistību rakstu, ja nodokļu maksātājs ir pārliecināts par savām spējām realizēt iesniegumā norādīto parāda samaksu. Par saistību rakstu iesniegšanu aicinām konsultēties VID Nodokļu parādu piedziņas pārvaldē;
  • iespēja piemērot tiesiskās aizsardzības procesu, par ko informācija pieejama Maksātnespējas administrācijas mājaslapā;
  • iespēja saskaņā ar likuma „Par nodokļiem un nodevām” 41.pantu slēgt vienošanos ar VID, lai izbeigtu tiesisku strīdu par nodokļu revīzijas (audita) rezultātā aprēķinātajiem papildu maksājumiem budžetā vai par konstatēto no budžeta atmaksājamās summas nepamatotu palielināšanu, lai līguma izpildes rezultātā saskaņā ar minēto likumu aprēķināto soda naudu samazinātu par 50 procentiem.

Lai nodokļu maksātājs izvēlētos piemērotāko labprātīgas nokavēto nodokļu maksājumu samaksas veidu, ko objektīvi būtu iespējams īstenot, nodokļu maksātājam ir rūpīgi un vispusīgi jāizvērtē parādu samaksas iespējas. Savukārt, ja, izvērtējot finansiālo situāciju, ir pamats konstatēt, ka nokavēto nodokļu maksājumu saistības nevar tikt izpildītas, VID atgādina par Maksātnespējas likumā noteikto pienākumu iesniegt maksātnespējas procesa pieteikumu.

VID aicina visus nodokļu maksātājus atbildīgi izturēties pret nodokļu savlaicīgu nomaksu un apzināties tiesiskās sekas, kas iestājas, neveicot savlaicīgu un pilnīgu nodokļu nomaksu.  Un gadījumā, ja rodas objektīvas grūtības savlaicīgu nodokļu nomaksu, laikus vērsties VID un izmantot minētās nodokļu likumos paredzētās iespējas nodokļu samaksas termiņa pagarināšanai, atlikšanai, vienošanās līguma noslēgšanai.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Ceturtdiena
2024. g. 25. aprīlis
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602