Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » Informatīvais ziņojums "Par pasākumiem Krievijas ekonomisko sankciju negatīvo seku mazināšanai"
Izdrukāt

Informatīvais ziņojums "Par pasākumiem Krievijas ekonomisko sankciju negatīvo seku mazināšanai"

20.08.2014

 1. Pieņemt zināšanai iesniegto informatīvo ziņojumu (ierobežotas pieejamības informācija).

 2. Atbalstīt, ka nodokļu maksāšanas termiņa pagarinājumi, nepiemērojot nokavējuma naudu, būtu piešķirami līdz pieciem gadiem tiem nodokļu maksātājiem, kuru:

 2.1. sankcijām pakļauto eksporta darījumu īpatsvars uz Krieviju ir lielāks par 10% no kopējā realizācijas apjoma;

 2.2. darbība ir saistīta ar sankcijām pakļauto preču eksportu un ražošanu vismaz 10% apmērā no kopējā realizācijas apjoma vai izejvielu piegādi šī protokollēmuma 2.1.apakšpunktā minētajiem nodokļu maksātājiem, ja sankciju ietekmē tiek izbeigti piegādes vai pakalpojuma līgumi vai samazināta preces vai pakalpojuma iepirkuma (piegādes) cena. Nodokļu administrācija, piemērojot nodokļu maksājumu termiņa pagarinājumu, izvērtē, vai nodokļu maksātājs ievēro konkrēto nodokli regulējošajos normatīvajos aktos noteiktos kārtējo nodokļu maksājumu samaksas termiņus un nodokļu jomu regulējošajos normatīvajos aktos noteiktās prasības. Kritēriji var tikt pārskatīti un mainīti, ja tas nepieciešams pasākuma atbilstības nodrošināšanai Eiropas Savienības valsts atbalsta regulējumam.

 3. Neatbalstīt Ekonomikas ministrijas sagatavotos priekšlikumus par grozījumiem likumā "Par uzņēmumu ienākuma nodokli" un likumā "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli" (informatīvā ziņojuma 2.2.daļā „Nodokļu brīvdienas” uzskaitītie attiecīgo nodokļu atbalsta pasākumi). Pieņemt zināšanai, ka ekonomikas ministram V.Dombrovskim ir atšķirīgs viedoklis šajā jautājumā.

 4. Ekonomikas ministrijai:

 4.1. divu nedēļu laikā sagatavot un iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē Ministru kabineta 2010.gada 26.oktobra noteikumu Nr.997 „Noteikumi par garantijām komersantu un atbilstošu lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvo sabiedrību konkurētspējas uzlabošanai” grozījumu projektu, paredzot komersantiem un lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvajām sabiedrībām (komercdarbību un lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvo sabiedrību darbību regulējošo normatīvo aktu izpratnē) kredītbrīvdienu garantiju piešķiršanu līdz vienam gadam. Finansējuma avots garantiju nodrošinājumam ir Latvijas Garantiju aģentūras agrāk ieviesto Eiropas Savienības fondu programmu deklarētie līdzekļi un procentu ieņēmumi;

 4.2. sagatavot un līdz 2014.gada 1.oktobrim iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē Ministru kabineta 2009.gada 17.jūnija noteikumu Nr.582 „Noteikumi par darbības programmas “Uzņēmējdarbība un inovācijas” papildinājuma 2.3.1.1.1.apakšaktivitātes “Ārējo tirgu apgūšana – ārējais mārketings” sesto un turpmākajām kārtām” grozījumu projektu, paredzot papildus 3milj. EUR, pārdalot citu Ekonomikas ministrijas pārziņā esošo 2007.-2013.gada plānošanas perioda Eiropas Savienības fondu aktivitāšu neizlietoto budžeta virssaistību finansējumu, lai līdz 2015.gada 31.decembrim turpinātu atbalstīt Latvijas komersantu aktivitātes, kas saistītas ar ieiešanu ārvalstu tirgos. Sagatavojot noteikumu projektu, Ekonomikas ministrijai ņemt vērā Koalīcijas partneru darba grupas par Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda jautājumiem ietvaros pieņemtos lēmumus;

 4.3. sagatavot un līdz 2014.gada 1.oktobrim iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē Ministru kabineta 2010.gada 21.septembra noteikumu Nr.887 „Noteikumi par darbības programmas „Uzņēmējdarbība un inovācijas” papildinājuma 2.3.1.1.aktivitātes „Ārējo tirgu apgūšana” 2.3.1.1.2.apakšaktivitāti „Ārējo tirgu apgūšana – nozaru starptautiskās konkurētspējas stiprināšana”” grozījumu projektu, paredzot papildus 5milj. EUR un paplašinot atbalstāmās darbības un izmaksas, pārdalot citu Ekonomikas ministrijas pārziņā esošo 2007.-2013.gada plānošanas perioda Eiropas Savienības fondu aktivitāšu neizlietoto budžeta virssaistību finansējumu un pagarinot atbalsta pasākumu darbību līdz 2015.gada 31.decembrim. Sagatavojot noteikumu projektu, Ekonomikas ministrijai ņemt vērā Koalīcijas partneru darba grupas par Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda jautājumiem ietvaros pieņemtos lēmumus.

 5. Finanšu ministrijai:

 5.1. divu nedēļu laikā sagatavot un iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē grozījumus likumā "Par nodokļiem un nodevām", paredzot informatīvā ziņojuma 2.2.daļā noteiktā regulējuma nodokļu maksāšanas termiņa pagarinājumam ieviešanu;

 5.2. līdz 2014.gada 22.augustam iesniegt Satiksmes ministrijā viedokli par Satiksmes ministrijas sagatavotajā informatīvajā ziņojumā "Par iespējamo Krievijas noteikto sankciju ietekmi uz Latvijas transporta nozari" piedāvātajiem pasākumiem negatīvo seku mazināšanai tranzīta un loģistikas jomā (fiskālā pārstāvja darbības nosacījumi, rīcība, konstatējot neatbilstības starp importētajām precēm un to pavaddokumentiem, komersanta sodāmības kritēriji, Muitas likuma un citu normatīvo aktu pilnveidošana muitas jomā, galvojumu apvienošana, dažādu statusu noliktavu apvienošana, elektroniskā piegādes dokumenta metodikas izstrāde).

 6. Zemkopības ministrijai:

 6.1. divu nedēļu laikā sagatavot un iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē grozījumus Ministru kabineta 2014.gada 13.maija noteikumos Nr.243 "Noteikumi par valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanu investīciju veicināšanai lauksaimniecībā", lai nodrošinātu informatīvā ziņojuma 2.6.1.daļas 2.apakšpunktā minēto atbalstu, kas sedz daļu no faktiski samaksātās īstermiņa un ilgtermiņa aizdevuma vai finanšu līzinga procentu gada summas, saņēmējus papildinot ar zvejas un akvakultūras produktu apstrādes uzņēmumiem;

 6.2. divu nedēļu laikā iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē ar precīziem aprēķiniem pamatotus priekšlikumus nepieciešamajam atbalstam 2014.gadā piena sektorā, kas tieši saistīti ar noteiktajām sankcijām;

 6.3. sadarbībā ar citām Eiropas Savienības dalībvalstīm vērsties Eiropas Komisijā ar pieprasījumu lemt par informatīvā ziņojuma 2.6.5.daļā „Piena kvotas pārpildes papildus nodeva” un 2.6.6.daļā „Iespējamie īstenojamie pasākumi Tirgus kopējās organizācijas ietvaros” minēto pasākumu īstenošanu.

 7. Pieņemt zināšanai zemkopības ministra J.Dūklava viedokli, ka šajā situācijā valdībai jāstimulē iekšējais patēriņš, t.i., visām ministrijām, to pārraudzības iestādēm un pašvaldību iestādēm publiskajos iepirkumos jāizvēlas Latvijas izcelsmes pārtikas produkti.

 8. Satiksmes ministrijai saskaņot ar Eiropas Komisiju priekšlikumus par grozījumiem Transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa un uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa likumā.

 9. Atbildīgajām ministrijām šajā protokollēmumā doto uzdevumu izpildes gaitā atbilstoši kompetencei vērtēt pasākumu atbilstību valsts atbalsta jomā un nepieciešamības gadījumā veikt darbības, lai īstenotie pasākumi būtu saderīgi ar valsts atbalsta prasībām.

 10. Ekonomikas ministram reizi nedēļā Ministru kabineta sēdē informēt par situāciju Krievijas ekonomisko sankciju negatīvo seku mazināšanā.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Piektdiena
2024. g. 29. marts
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602