Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » Par VID tematiskajām pārbaudēm organizētajās brīvdabas pasākumu vietās
Izdrukāt

Par VID tematiskajām pārbaudēm organizētajās brīvdabas pasākumu vietās

14.08.2014

Valsts ieņēmumu dienests (turpmāk – VID) no šī gada 18.jūnija rīkoto organizēto masu pasākumu vietās: Rīgā, Liepājā, Ventspilī, Jēkabpilī,  Salacgrīvā, Kuldīgā,  Saulkrastos, Siguldā,  Ogrē, Valkā, Saldū  un  Daugavpils novadā veicis kopskaitā  40 kontroles pasākumus.

Veicot pārbaudes organizēto masu pasākumu vietās īpaša uzmanība tika pievērsta  pārtikas un nepārtikas preču mazumtirdzniecības un sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas vietām, sniegtajiem apsardzes un citiem pakalpojumiem. VID iepriekšminētajā periodā ir veicis 30 pārbaudes. 28 no tām konstatēti pārkāpumi.

Pasākuma vietā, veicot pārbaudes pārtikas un nepārtikas preču mazumtirgotājiem, kā arī sabiedriskās ēdināšanas pakalpojuma sniedzēja uzņēmumiem, tika veikti kontrolpirkumi un pārbaudīts, vai tiek ievēroti  elektroniskā kases aparāta lietošanas noteikumi, preču pavaddokumentu noformēšanas un aprites kārtība, kā arī, vai ar mazumtirdzniecībā vai pakalpojuma sniegšanas vietā nodarbinātajiem ir noslēgtas darba tiesiskās attiecības.

Būtiskākie pārkāpumi, kas tika konstatēti, veicot kontroles pasākumus masu pasākumu vietās, ir – vienā gadījumā tika veikta alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecība bez licences, septiņos gadījumos par veikto kontrolpirkumu netika izsniegts darījumu apliecinošs dokuments – elektroniskā kases aparāta čeks vai VID reģistrētā kvīts. Pārkāpumi elektroniskā kases aparāta lietošanā konstatēti 22 gadījumos – vienā gadījumā elektroniskais kases aparāts nebija uzstādīts, pārkāpumi preču un preču pavaddokumentu apritē konstatēti 11 gadījumos, savukārt darba tiesiskās attiecības nebija noformētas ar 11 nodarbinātajiem.

Par pārbaudēs konstatētajiem pārkāpumiem ir uzsākta lietvedība un atbilstoši Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā noteiktajam, tiks pieņemti lēmumi administratīvo pārkāpumu lietās.

Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu (turpmāk – LAPK) kodeksa 166.2 pantu par komercdarbību bez reģistrēšanas vai bez speciālās atļaujas (licences), izziņas vai atļaujas un komercdarbības veikšana, pārkāpjot speciālajā atļaujā (licencē), izziņā vai atļaujā minētos nosacījumus paredz naudas sodu fiziskajām personām vai valdes loceklim no EUR 280 līdz 700, konfiscējot administratīvā pārkāpuma priekšmetus un izdarīšanas rīkus vai bez tā.

Saskaņā ar LAPK 156.1 panta pirmo daļu par nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu lietošanas kārtības neievērošanu paredzēts naudas sods juridiskajām personām no EUR 140 līdz 700, savukārt LAPK 156.1 panta otrā daļa par normatīvajos aktos noteikto nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu lietotāju pienākumu nepildīšanu paredz naudas sodu fiziskajām un juridiskajām personām no EUR 140 līdz 700.

Saskaņā ar LAPK 156.2 panta pirmo daļu par normatīvajiem aktiem atbilstošu nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu neuzstādīšanu un neizmantošanu paredzēts piemērot naudas sodu fiziskām personām no EUR 140 līdz 700, juridiskām personām no EUR 140 līdz 1400.

Saskaņā ar LAPK 155.1panta pirmo daļu par noteiktās preču saņemšanas dokumentu noformēšanas vai preču uzskaites kārtības neievērošanu uzglabāšanas, tirdzniecības vai pakalpojumu sniegšanas vietās paredzēts naudas sods līdz EUR210, savukārt LAPK 155.1 panta otrā daļa par noteiktās preču pavadzīmju vai pavaddokumentu uzskaites, saglabāšanas, noformēšanas vai lietošanas kārtības neievērošanu, kā arī par normatīvajos aktos noteikto preču pavadzīmju vai pavaddokumentu aprites kārtību reglamentējošo prasību neievērošanu paredz piemērot naudas sodu līdz EUR 280.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Ceturtdiena
2024. g. 25. aprīlis
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602